Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Catella

Catella vänder till vinst i andra kvartalet

Fastighetsrådgivaren Catella redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 38,7 procent till 641 miljoner kronor (462). Totala intäkter var 861 miljoner (483).

"Catella fortsätter att utvecklas starkt och leverera på vår renodlade strategi med tre fokuserade affärsområden. Investment Management visar det bästa kvartalet någonsin drivet av både tillväxt i förvaltat kapital och resultatbaserade avgifter", kommenterar vd Christoffer Abramson.

Rörelseresultatet blev 386 miljoner kronor (-31), med en rörelsemarginal på 60,2 procent.

Resultatet före skatt var 384 miljoner kronor (-62).

Resultatet efter skatt blev 305 miljoner kronor (-87).

Resultat per aktie hamnade på 2,80 kronor (-0,52).

"Vi lever i en fortsatt makroekonomisk och geopolitisk osäker värld, vilket i hög grad påverkar de beslut vi tar för framtiden. I nuläget är vi något mer avvaktande med egna investeringar i utvecklingsprojekt. Vi har en stark balansräkning som vi kommer fortsätta stärka", förklarar Abramson.

Catella, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning64146238,7%
Rörelseresultat386-31
Rörelsemarginal60,2%
Rörelseresultat, justerat113
Rörelsemarginal, justerad24,5%
Resultat före skatt384-62
Nettoresultat305-87
Resultat per aktie, kronor2,80-0,52


http://media.finwire.com/media/FWM0079668-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Catella

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Catella

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.