Catella B (CAT B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Catella B aktie

🔔 Skapa bevakning

CAT B  

Catella är verksamma inom finansbranschen. Bolagets verksamhet fokuserar på corporate finance, transaktionsrådgivning samt tillhörande finansiella tjänster. Kapitalförvaltningen erbjuder institutioner, bolag och privatpersoner tjänster fokuserade på fondförvaltning och förmögenhetsförvaltning, samt kreditkort- och inlösentjänster. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Catella B tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Kapitalförvaltning. Bolaget har ett börsvärde på 3 697 MSEK, en omsättning på 2 469 MSEK och med ett resultat på 71 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Catella B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Catella B (CAT B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Catella B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern CAT B. Aktien har ett P/E-tal på 52.1 och P/S-tal på 2.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Catella B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Catella B senaste utdelning är 0.9 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Catella B Avanza – se aktiekurs idag

Se Catella B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Catella B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Catella B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Catella B.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Pressmeddelanden
Blankning
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Catella B

Catella B

TickerCAT B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschKapitalförvaltning
Börsvärde3 697 MSEK
Omsättning2 469 MSEK
Vinst71 MSEK
P/E52.1
P/S2.2
Utdelning0.9 SEK
Direktavkastning2.2%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Catella B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Catella B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter