Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Copperstone Resources genomför riktad nyemission på 147,9 miljoner kronor -

Mineralprospekteringsbolaget Copperstone Resources har genomfört en riktad nyemission på cirka 137 miljoner aktier, vilken tillfört bolaget en likvid före transaktionskostnader på 147,9 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen uppgick till 1,08 kronor per aktie och intresset överskred bolagets förväntan, vilket ledde till att styrelsen utökade den tidigare tänkta emissionsvolymen.

Likviden från emissionen ska användas för att accelerera bolagets investeringar inför ett återöppnande av Viscaria-gruvan i Kiruna.

"Vi är tacksamma för det stora investerarintresset från nya institutionella och kvalificerade investerare som möjliggjort denna förstärkning av vår finansiella ställning. Vi förbättrar därmed förutsättningarna ytterligare för återöppnandet av Viscaria-gruvan i Kiruna. Vi är i slutfasen av färdigställandet av vår miljötillståndsansökan, vilken är en viktig milstolpe för bolaget. Med en starkare balansräkning kommer vi att förstärka vår position i dialoger med olika intressenter och framtida leverantörer, vilka kommer att intensifieras under året", kommenterar Copperstone Resources vd Jörgen Olsson.

Den riktade nyemissionen innebär en utspädning på cirka 10,9 procent.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Copperstone

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Copperstone

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt