Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Copperstone Resources genomför riktad nyemission på 147,9 miljoner kronor -

Mineralprospekteringsbolaget Copperstone Resources har genomfört en riktad nyemission på cirka 137 miljoner aktier, vilken tillfört bolaget en likvid före transaktionskostnader på 147,9 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen uppgick till 1,08 kronor per aktie och intresset överskred bolagets förväntan, vilket ledde till att styrelsen utökade den tidigare tänkta emissionsvolymen.

Likviden från emissionen ska användas för att accelerera bolagets investeringar inför ett återöppnande av Viscaria-gruvan i Kiruna.

"Vi är tacksamma för det stora investerarintresset från nya institutionella och kvalificerade investerare som möjliggjort denna förstärkning av vår finansiella ställning. Vi förbättrar därmed förutsättningarna ytterligare för återöppnandet av Viscaria-gruvan i Kiruna. Vi är i slutfasen av färdigställandet av vår miljötillståndsansökan, vilken är en viktig milstolpe för bolaget. Med en starkare balansräkning kommer vi att förstärka vår position i dialoger med olika intressenter och framtida leverantörer, vilka kommer att intensifieras under året", kommenterar Copperstone Resources vd Jörgen Olsson.

Den riktade nyemissionen innebär en utspädning på cirka 10,9 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Copperstone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Copperstone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt