Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Copperstone Resources rekryterar tidigare Sandvik-chef till ny vd

Mineralprospekteringsbolaget Copperstone Resources utser Henrik Ager till ny vd, enligt ett pressmeddelande.

Ager kommer senast från rollen som chef för Sandviks affärsområde Sandvik Mining and Rock Solutions. I juni slutade han överraskande på Sandvik och gick på dagen.

"Det här handlar om en överenskommelse med Henrik som grundar sig i olika uppfattningar om hur verksamheten ska styras”, sade Sandviks presschef Johannes Hellström till Di vid tillfället.

Ager tillträder den nya vd-tjänsten på Copperstone senast vid årsskiftet.

”Copperstone är ett otroligt spännande företag med starka ägare och ett team som redan tagit viktiga steg mot att etablera ett nytt stort gruvbolag med fokus på koppar. Detta är en unik möjlighet att vara med och bygga en hållbar verksamhet som är kritisk för elektrifiering och ökad självförsörjningsgrad i Sverige och Europa”, säger Henrik Ager.

Nuvarande vd Anna Tyni kommer att fortsätta som vd för dotterbolaget Copperstone Viscaria.

Copperstones stora mål är att återöppna Viscariagruvan i Kiruna, något man hoppas kunna påbörja under sommaren 2023.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Copperstone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Copperstone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt