Sotkamo Silver spikar villkor för emissioner - siktar på att ta in 14 miljoner euro
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sotkamo Silver spikar villkor för emissioner - siktar på att ta in 14 miljoner euro

Gruvföretaget Sotkamo Silver har spikat villkoren i sina planerade emissioner. Företaget siktar på att ta in 14 miljoner euro, varav 12 miljoner euro genom en företrädesemission. Tidigare har gruvbolaget uppgett att man siktat på att ta in upp emot 20 miljoner euro.

"Nettolikviden från emissionerna kommer att användas till att öka rörelsekapitalet och till bolagets framtida investeringsbehov, framförallt kärnborrnings- och utvecklingsprogrammet för att förlänga gruvans livslängd fram till och efter 2030", skriver Sotkamo Silver i ett pressmeddelande.

Villkoren för företrädesemissionen är som följer. Varje aktie ger tre teckningsrätter. en teckningsrätt ger rätt att teckna en aktie till kursen 0,22 kronor eller 0,02 euro. Teckningsperioden är 9-23 januari nästa år.

Vidare kommer bolaget att genomföra en riktad emission på samma villkor. Den riktade emissionen kommer att riktas mot ett begränsat antal institutionella investerare och innehavare av konvertibler av serie 2022/2026 som önskar kvitta fordran mot nya aktier.

Emissionerna måste godkännas av extra bolagsstämman den 28 december.

Sotkamo Silver har även satt upp ett skydd för investerarna. Villkoret är att emissionerna inbringar 38,5 miljoner kronor, eller 3,5 miljoner euro, före emissionskostnader.

"Bolaget bedömer att tidigare nämnda teckningslikvid motsvarar det uppskattade rörelsekapitalbehovet som kan uppkomma omkring mars 2023", skriver företaget.

Enligt den preliminära tidsplanen är den 2 januari sista dag för handel inklusive rätt att erhålla teckningsrätter. Ett utfall från emissionen väntas runt den 26 januari.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sotkamo Silver

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sotkamo Silver

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt