Terranet ska inte investera mer i Holoride - som kan likvideras
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Terranet ska inte investera mer i Holoride - som kan likvideras

Fordonsmjukvarubolaget Terranet kommer inte att göra några ytterligare investeringar i Holoride. Beslutet följer på strategin att fokusera mer och accelerera egna utvecklingen av Blincvision. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tillsammans med ett investeringskonsortium som bestod av ett antal större branschaktörer gick man in i Holoride 2021 och ägarandelen uppgår till 10 procent av aktierna. Syftet var att kunna dra nytta av nätverket och identifiering av framtida produktionsmässiga synergier som skulle baseras på fordonsdata levererad i realtid.

Holoride ska ha fört långt gånga samtal med nya investerare, men dessa har dragit ut på tiden. Samtidigt har de befintliga aktieägarna bestämt sig för att inte bidra med mer kapital i väntan på att en potentiell affär med intressenterna ska slutföras.

"Då holorides likviditet ännu inte är långsiktigt säkerställd har bolagets ledning, med anledning av tysk lag, därför beslutat att inleda ett så kallat preliminärt obeståndsförfarande (vorläufiges Insolvenzverfahren) för att hitta nya ägare eller investerare till bolaget eller verksamheten och om det inte lyckas, likvidera bolaget genom konkurs", heter det i pressmeddelandet.

Terranet kommer att ta en nedskrivning på värdet av innehavet i Holoride, men det ska inte påverka likviditeten.

"Terranets kärnverksamhet utgörs av vår anti-kollisionslösning Blincvision. Vår produktutveckling pågår i enlighet med vår tidigare kommunicerade roadmap. Vi ser fram emot de kommande prototyptesterna i bil som kommer äga rum under detta kvartal och att få återkomma till marknaden med resultat från denna prototypdemo. Holorides situation kommer inte påverka Terranets verksamhet eller likviditet.”, säger Magnus Andersson, vd för Terranet.

Bolagets årsredovisning senareläggs även till 30 april från tidigare kommunicerade 24 april.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om TerraNet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien TerraNet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt