Wntresearch bekräftar minskad tumörbörda i Neofox-studien - ändrar studieplanen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wntresearch bekräftar minskad tumörbörda i Neofox-studien - ändrar studieplanen

Forskningsbolaget Wntresearch bekräftar de positiva fynd som kommunicerades i augusti kopplat till Neofox fas 2-studien, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget har efter analyser av ytterligare patologirapporter i studien kunnat bekräfta minskad tumörbörda samt minskad spridning längs nerverna (perineural invasion) hos patienter som behandlats med Foxy-5 innan operation.

Därutöver rapporterar bolaget också nu om en säkerställd minskad spridning till blodkärl (vaskulär invasion).

Mot bakgrund av ovannämnda fynd tänker bolaget revidera studieplanen för Neofox genom att inkludera de observerade effekterna som nya effektmått.

"Fördelen är att dessa kan utvärderas redan vid operation efter cirka tre veckors preoperativ behandling med Foxy-5. De nuvarande effektmåtten ska enligt studieplanen utläsas först två år efter operation", skriver bolaget.

Beslutet innebär också att den tidigare planerade interimsanalysen, som skulle varit vägledande för beslut om totala antalet patienter i Neofox-studien, inte kommer att genomföras.

Bolaget skriver att det totala antalet patienter som nu krävs är samma antal som studien ursprungligen var planerad till, vilket är cirka 200. Man kommer att inkludera de 127 patienter som redan rekryterats.

Enligt Wntresearch har arbetet med revidering av studieplanen redan inletts och man avser att återuppta patientrekryteringen efter att ha erhållit godkännande från läkemedelsmyndigheten. Detta bedöms ske under våren 2023.

"Det är väldigt bra att vi utifrån denna data kan revidera den pågående Neofox studien och fortsätta med den på ett mer optimalt sätt. Det är fantastiskt roligt att få jobba ihop med ett så erfaret team som fångade upp denna oväntade effekt och tidigt insåg vad den skulle kunna innebära. Det är minst sagt stimulerande att delta i utvecklingen av ett behandlingsalternativ för patienter som drabbats av cancer i tjocktarmen", säger Pernilla Sandwall, vd på Wntresearch.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om WntResearch

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien WntResearch

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt