All-in ädelmetaller – han rattar en av de bäst presterande fonderna

Ned Naylor-Leyland är förvaltare av en av de bäst presterande fonderna. Han har valt att allokera 100 procent av sina privata investeringar i guld och silver. Till Placera säger han att han skyr risk och att satsningen på ädelmetaller är en realistisk strategi i en osäker ekonomisk värld.
- Jupiter Gold & Silver-fonden har avkastat 34% det senaste året.
- Naylor-Leyland ser guld som en riskfri tillgång jämfört med statliga valutor.
- Analytiker ser guld som den enda trygga hamnen i nuvarande marknadsläge.
Innehåller annonslänkar till Avanza.
I en intervju med Placera framhåller Ned Naylor-Leyland att hans investeringar i guld och silver inte handlar om pessimism, utan realism. Han ser guld som en säker tillgång, till skillnad från statliga valutor som han anser vara osäkra.
Den fond som han förvaltar, Jupiter Gold & Silver, har avkastat 34 procent det senaste året.
Guldet som en säker tillflykt
Förvaltaren förklarar att centralbankernas fortsatta köp av guld visar dess viktiga roll som säker tillgång. Han betonar att guld och silver handlar som valutor och att deras värde beror på valutamarknadernas dynamik.
Det började med en oro för risk snarare än en spänning över avkastning. Och när man närmar sig marknader på det sättet, så hittar man guld och silver ganska snabbt. Ned Naylor-Leyland
Riskbedömning och framtidsutsikter
Naylor-Leyland ser guld som en tillgång som alltid överträffar lokala valutor på lång sikt. Han menar att statsskuldernas fortsatta tillväxt gör traditionella valutor mer riskfyllda än guld.
Marknadens respons och framtida trender
Trots att guldet nått rekordnivåer tror han att många investerare ännu inte insett dess värde. Han förutspår att fler kommer att vända sig till guld när marknadens instabilitet ökar.
Analytiker från Jefferies och andra stora banker ser guld som den enda kvarvarande trygga hamnen, medan Naylor-Leyland förblir skeptisk till dollar, euro och pund.
Den brittiske förvaltaren avslutar med att påpeka vikten av att äga fysiskt guld, för att undvika motpartsrisker som kan uppstå med pappersguldprodukter.