Börskollen-intervju med entreprenören, affiliateproffset och börsprofilen Västkustinvesteraren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Intervjuer

Börskollen-intervju med entreprenören, affiliateproffset och börsprofilen Västkustinvesteraren

Börskollen-intervju

Denna vecka får ni tillfälle att lära känna Anton Gustafsson, för många mer känd som bloggprofilen Västkustinvesteraren. Vi pratar entreprenörskap, passiva inkomster, affiliatemarknadsföring samt givetvis börs och investeringar! En mycket matnyttig intervju där Anton delar med sig av sina erfarenheter inom såväl företagande som sin investeringsfilosofi. Detta vill ni inte missa!

Hej Västkustinvesteraren/Anton Gustafsson. Riktigt kul att få intervjua dig. Kan du inleda med att kort berätta lite allmänt om vem du är, vad du sysselsätter dig med till vardags och din bakgrund för våra läsare.

Tack för att jag får chansen att synas hos Börskollen. Mitt namn är som sagt Anton Gustafsson, jag är 30 år gammal och bor med min sambo i Kungsbacka. Jag är delägare i  två familjeföretag inom present- och inredningsbranschen. Samtidigt driver jag ett mindre bolag vid sidan av på kvällar och helger där jag bygger hemsidor. På fritiden kombineras gärna hobbyverksamheten i det egna bolaget med en golfrunda eller två under veckan och ett par öl med vänner under helgen.

Mina två största sajter sett till besökarantal är Västkustinvesteraren.se och Aktieskolan.se. Dessa två sajter skapar content för att kunna inspirera människor till en bättre privatekonomi genom sparande och investeringar.

Aktieskolan fokuserar, inte helt oväntat, mycket på just investeringar och börsen. Jag köpte hemsidan under hösten 2019 och har sedan dess publicerat runt 100 artiklar. Besöksstatistiken har under det första året gått från cirka 1.000 sidvisningar i månaden till 50-60.000 i skrivande stund. Det är mycket inspirerande och givetvis mycket kul!

Västkustinvesteraren.se är ursprungligen en aktieblogg men fokuserar mer och mer på helheten när du ska placera och investera pengar. Jag är ett mycket stort fan av att bygga passiva inkomster och bloggen får ibland agera plattform för när jag vill skriva av mig och inspirera andra till att sträva efter samma sak.

Vad kul! Passiva inkomster är ju minst sagt ett “hett” område (som kanske dessutom får sig en extra skjuts nu av permitteringar, “work from home”-trenden etc). Vi kommer ju att avhandla börs och investeringar lite mer ingående nedan, så kan du inte först berätta lite mer om de företag som du driver och med tonvikt på hur du arbetar för att skapa passiva inkomster?

I dagsläget arbetar jag fortfarande många timmar varje vecka men jag ser även hur snöbollen växer av både passiva och semi-passiva inkomster.

Definitivt. Intresset för det har exploderat och flera av mina mest lästa artiklar behandlar just passiva inkomster eller liknande teman. Den här artikeln om passiva inkomster lästes t.ex. av ca 4-5.000 personer redan första veckan efter publicering.

Jag försöker att placera mitt kapital genom en investeringsstrategi och ett tankesätt där alla mina tillgångar arbetar tillsammans som en stor pengamaskin. I pengamaskinen ingår bl.a. de tre onoterade bolagen, två börsnoterade aktieportföljer, en fondportfölj och en liten del investerat genom Lysas fondrobot och Lendifys P2P-plattform. Med det tankesättet så får jag en total investeringsportfölj som passar mig och min situation mycket bra.

Våra två familjebolag arbetar främst inom B2B (även om B2C-försäljning förekommer). Vi har sålt gratulationskort genom Card Store AB till nordiska butiker i nästan 10 år och är idag en av de största leverantörerna i Sverige. För två-tre år sedan, strax innan den värsta boomen, började vi även att sälja posters och tavlor genom Paper Town AB tillverkade här i Sverige. Konkurrensen är mycket hård med ett fåtal stora leverantörer och många mindre nystartade webbutiker.

Mitt egna bolag, Consilium Online AB, som jag driver som hobbyverksamhet är en fusion av mina två stora intressen; bygga hemsidor och börsen/investeringar. Här lägger jag många timmar under kvällar och helger varje månad.

I dagsläget arbetar jag fortfarande många timmar varje vecka men jag ser även hur snöbollen växer av både passiva och semi-passiva inkomster. Den potentiella hävstången som finns i att driva ett eget bolag är också någonting som sporrar mig mycket istället för att vara anställd och arbeta och bygga någonting för någon annan.

Nätverket av sajter jag har skapat har i dagsläget cirka 200-250.000 sidvisningar i månaden. Mina passiva inkomster från sajterna skapas genom att människor t.ex. öppnar ett konto hos Avanza bank efter att de har klickat på en länk från mina sajter. Det kallas för affiliatemarknadsföring. Om jag har skrivit en artikel om t.ex. investmentbolag så kan den artikeln få trafik genom Google, och därmed potentiellt tjäna pengar passivt, i flera år framöver.

Min starkaste rekommendation för dig som vill testa är att välja en nisch som du tycker är intressant.

Precis som den potentiella hävstången i att driva ett eget bolag så finns det en enorm möjlighet för den som gör något bra på nätet. Både lönsamheten och skalbarheten är enorm för de som lyckas. Är det något som låter intressant så finns det i princip obegränsat med nischer att skriva om. Min starkaste rekommendation för dig som vill testa är att välja en nisch som du tycker är intressant. Du kommer förmodligen behöva skriva artiklar och skapa content på kvällar och helger vilket innebär att andra saker i livet kommer behöva bortprioriteras. Jag spenderar i dagsläget runt 65 timmar på arbete i veckan, men eftersom det även är min hobby så är det inte särskilt påfrestande. Många gånger kan jag istället längta till att komma hem för att kunna fortsätta arbeta och utveckla min hobby.

En dag fick jag ett mail från William Hill som erbjöd mig 30.000 kr (!) för att synas på sajten inför och under mästerskapet (...)

Som exempel så kan jag nämna att en av mina första sajter för sex år sedan skrev nyheter om fotbolls-vm 2014. Tanken var att lära mig mer om hur man bygger och designar hemsidor samtidigt som jag kunde hålla mig själv up to date med nyheterna inför och kring mästerskapet. En dag fick jag ett mail från William Hill som erbjöd mig 30.000 kr (!) för att synas på sajten inför och under mästerskapet (ca 2 månader). Sajten hade knappt några besökare och dealen var ett faktum. Sedan dess har jag dock inte arbetat mer inom sport och betting-sektorn. Men det var startskottet till intresset för hur jag kunde skapa inkomster online vid sidan av mitt vanliga arbete.

Dagens hemsidor i nätverket är fokuserade på hur du kan förbättra din privatekonomi genom sparande och investeringar. Några av de mest besökta är Sparapengar.se, Investmentbolag.net, Indexfonder.info, Fondrobotar.se och Investeringssparkonto.se.

Spännande! Vi byter spår och fokuserar istället på Västkustinvesteraren som investerare. Om vi spolar tillbaka bandet lite, hur väcktes ditt intresse för aktier och investeringar från första början?

Jag startade min första enskilda firma när jag fyllde 18 år men hade redan några år innan det fattat tycke för pengar och hur jag ville tjäna dessa.

Det var tidigt klart för mig att jag ville driva eget bolag även om jag inte då visste exakt vad bolaget i sig skulle göra. Enskilda firman började t.ex. med att importera mobilskal från Kina  som jag sedan sålde på Blocket.

Tidigt sattes det klassiska målet att ha en miljon kronor på banken innan jag fyllde 30 år.

Första gången jag placerade pengar på börsen var i 23 årsåldern. Det började med att jag ville sätta upp ett långsiktigt månadssparande i fonder som gjorde det svårare för mig att genomföra spontanköp med sparpengarna.

Under tiden som jag såg att kapitalet började växa av sig själv så ökade även mitt intresse. Tidigt sattes det klassiska målet att ha en miljon kronor på banken innan jag fyllde 30 år. När jag fyllde 25 hade jag helt och hållet blivit såld på börsen och det var även då jag startade Västkustinvesteraren.se som en sorts investeringsdagbok.

Låt oss ha ovanstående som utgångspunkt och sen sakta med säkert spola oss framåt, steg för steg. Kan du berätta lite mer om din utvecklingsresa inom börsen/investeringar, hur du gick från att vara “nyväckt” till att idag vara en avsevärt mycket mer erfaren investerare som många låter sig inspireras av? Drivkrafter? Viktiga milstolpar och “aha moments”?

Jag tror att många investerare hade både mått bättre och presterat bättre om de istället fokuserade på hur bolaget utvecklar sig och hur de presterar istället för hur aktien rör sig.

Jag började med mycket små medel i form av ett låg månadssparande i fonder. Det dröjde inte länge förens jag fick upp ögonen för direktägandet i bolag då företagsamheten tidigt var, och är, ett stort intresse.

Ett tydligt minne jag har från de första åren var att jag lyssnade för mycket på andra och tittade för mycket på aktien och dess kortsiktiga utveckling. Jag tror att många investerare hade både mått bättre och presterat bättre om de istället fokuserade på hur bolaget utvecklar sig och hur de presterar istället för hur aktien rör sig.

Ett annat minne var att jag var alldeles för aktiv och kortsiktig. Många gånger köpte jag aktier i ett bolag och trodde att jag var långsiktig, men förstod senare att det var mer impuls än ett genomtänkt och analyserat beslut.

Livet är för kort för att gå till en plats större delen av varje dag som inte inspirerar dig eller får dig som människa att utvecklas.

Jag har alltid gillat tanken av att “bygga något” vilket gäller både företagsmässigt och portföljmässigt. Däremot har jag inga planer på att samla pengar på hög för att kunna pensionera mig vid 40 års ålder. Jag älskar att jobba med saker som är kul och det hoppas jag kunna få göra resten av livet.

Gillar du inte att gå till jobbet så rekommenderar jag dig att ta tag i situationen direkt. Livet är för kort för att gå till en plats större delen av varje dag som inte inspirerar dig eller får dig som människa att utvecklas.

Du är ju som nämnt ovan även en tämligen välkänd bloggare och Twitterprofil (ca 6.500 följare). Vad får man som följare/läsare ta del av om man följer dig? Vad ser du själv för vinning i att vara aktiv i dessa kanaler?

Det var ett stort pluss i kanten att direkt få kommentarer, feedback och tankar från andra likasinnade.

Som jag nämnde tidigare så startade jag både Twitter och bloggen för att kunna skriva ner mina tankar och investeringsbeslut och därmed skapa en sorts investeringsdagbok. Det var ett stort pluss i kanten att direkt få kommentarer, feedback och tankar från andra likasinnade. Bloggen tog fart direkt och hade bara 2-3 månader efter starten tusentals besökare.

Idag är jag mycket aktiv på Twitter genom att ta del av andras tankar och åsikter, men jag har tyvärr blivit sämre på att själv publicera content på just den plattformen. Iställer så publicerar jag mycket och mer välarbetat content på bloggen och Aktieskolan.se.

Bloggen har också gått från en plats där jag skrev om mina köp- och säljtransaktioner till att bli en mer inspirerande (det är min förhoppning iallafall) källa för hur folk kan komma igång, utvecklas och förbättra sitt sparande. Med tanke på hur utvecklingen av besökare ser ut så ser det ut att uppskattas.

Jag får fortfarande mycket feedback bland kommentarer och genom mail, det är guld värt för min del då det är lätt att fastna i egna tankebanor.

Låt oss skifta fokus till din investeringsstrategi. Kan du initialt, med egna ord, relativt kort och övergripande försöka beskriva din(a) nuvarande investeringsfilosofi(er) och val av strategi(er)?

Idag har jag en strategi som är relativt enkel att följa. Jag försöker se alla mina tillgångar som en stor komplett pengamaskin som tillsammans ska skapa avkastning på ett antingen passivt, eller semi-passivt sätt.

Jag försöker hålla mig borta från förhoppningsbolag och istället placera pengarna i ledande bolag och varumärken som presterar år ut och år in.

T.ex. så har jag möjlighet att ta utdelningar från de onoterade bolagen. Med det i åtanke så har jag istället försökt fokusera på branscher och bolag jag inte kan få exponering mot utanför börsen när det gäller aktieportföljerna. Jag försöker hålla mig borta från förhoppningsbolag och istället placera pengarna i ledande bolag och varumärken som presterar år ut och år in. Helt enkelt vad jag anser vara kvalitetsbolag. Tre exempel på dessa i mina ögon är LVMH, Apple och Microsoft.

Strategin kompletteras med enkla investeringsregler som ett sorts ramverk vilket gör allt enklare att fullfölja på bästa sätt både i med- och motgångar.

Låt oss fördjupa oss lite mer. Om vi tvingar dig att rangordna de fem viktigaste urvalskriterierna som ligger till grund för din analys/urval/köp samt kort motivera dessa, hur skulle den ordningen se ut? (Det viktigaste kriteriet kommer först.)

Det är en mycket bra fråga, men den är även svår att svara på relativt kort och koncist. Men här är en kort sammanfattning:

  1. En bra historik av lönsamhet, eller en tydlig historik av utveckling mot lönsamhet
  2. Intjäningsförmågan och marginaler i framtiden - SaaS (Software as a service) är t.ex. superhett då repetitiva intäkter i många fall är guld värt för bolaget.
  3. En ledning/management som har en bra historik av att driva bolag framgångsrikt - givetvis gärna med stort ägarengagemang i styrelsen.
  4. Varumärke - hur starkt är varumärket historiskt, i dagsläget och i framtiden?
  5. Magkänslan är en stor del av mina urvalskriterier. Känns det inte rätt och om jag inte tror på bolaget, dess produkter/tjänster så står jag gärna över. Magkänslan går även hand i hand med att jag vill förstå bolagets produkter och tjänster tillräckligt bra.

Hur ser din process ut och vad använder du för urvalskriterier för att på bästa vis avgöra NÄR du vill äga en specifik aktie? Dvs. vilka är dina specifika regler/parametrar för exekvering/timing (köp/sälj)?

Jag har lärt mig att det är långt över min förmåga att försöka tima marknaden och specifika aktier.

Jag har lärt mig att det är långt över min förmåga att försöka tima marknaden och specifika aktier. Det innebär att jag hela tiden försöker att investera någorlunda regelbundet och med ett buy and hold-tankesätt.

Gillar jag bolaget och deras verksamhet så försöker jag att fylla på lite extra om aktien av någon anledning faller överdrivet mycket vid någon form av överreaktion.

“Coronabörskraschen” har ju onekligen givit en möjlighet att stresstesta sin strategi, såväl det initiala fallet som den lika extremt snabba och kraftiga återhämtningen. Det vore väldigt intressant att höra dina funderingar om hur du tycker att din(a) strategi(er) har klarat sig under denna period? Vilka är de främsta lärdomarna som du kommer att ta med dig? Överväger du några större förändringar framöver?

När vi stod mitt i börskraschen så skrev jag ner mina placeringsregler för resten av året. Den enkla grundregeln var att sprida ut min kassa jämnt över de resterande 9 månaderna 2020.

Jag hann endast investera 10-15% av kassan innan jag satte stopp för taktiken. Börsens rekyl uppåt med start i slutet av mars var skrämmande kraftig. Jag trodde helt enkelt att det skulle komma ett ytterligare nedställ innan eller under sommaren. I dagsläget hade jag fel eftersom börsen bara har fortsatt att utveckla sig positivt. Men jag är trots det nöjd med hur jag agerade och känner att jag hade velat lägga upp det på samma sätt om jag fick chansen igen.

Utveckling och förbättring är ju som bekant en evig strävan. Inom vilka specifika områden arbetar du just nu hårdast för att förbättras? Vilka specifika frågor “grämer” dig mest? (Du behöver givetvis inte ha de färdiga svaren på frågorna, utan syftet är snarare att väcka intressanta tankar om din utvecklingsprocess.)

Jag har hittills under 2020 lagt mycket fokus på att förbättra mig själv som egenföretagare. Jag promenerar mycket och gillar att lyssna på podcasts med utbildningssyfte inom de nischer jag arbetar med. Det tillsammans med min buy and hold-strategi har gjort att börsen och investeringar har hamnat lite i skymundan när det gäller utveckling av mina personliga kunskaper.

Jag promenerar mycket och gillar att lyssna på podcasts med utbildningssyfte inom de nischer jag arbetar med.

Istället har jag försökt ta med mig flera av de saker börsbolag har som jag gillar att investera i över till våra onoterade bolag. Det kan t.ex. vara digitalisering som medför automatiserade arbetsuppgifter och därmed hög skalbarhet och lönsamhet.

Min buy and hold strategi har fungerat mycket bra genom 2020 än så länge. Slår jag ihop min privata fondportfölj och företagets två aktieportföljer så ligger avkastningen på ca +22% hittills i år. I portföljrapporten jag precis tog fram så har DJ World Index haft en utveckling på ca 1-2% under samma tid.

Jag är i det stora hela mycket nöjd med min investeringsstrategi då den inte tar för mycket tid från andra saker i livet. Mina investeringar privat sker dessutom genom att automatiserat månadsspar i fonder för att förenkla den löpande processen varje månad. Som du hör så har jag fattat ordentligt tycke för passiva inkomster och automatisering…

Lite kort om din nuvarande “väska”. Beskriv dina fem största innehav och motivera, kortfattat men ändå med fokus på din strategi/urvalskriterier, varför just dessa är dina största innehav just nu.

Då jag förvaltar tre olika portföljer med olika inriktningar så är det här en aningen svår fråga att svara bra på. Jag sa tidigare att jag försöker se alla mina tillgångar som en stor komplett portfölj och det gör jag på börsen också, trots tre olika portföljer. Mina 5 största börsnoterade innehav är i dagsläget Evolution Gaming, Fortnox, Kindred, LVMH och Apple.

Starka varumärken i kombination med historisk prestation och bra ledningar brukar ofta innebära goda framtidsutsikter.

Jag tror inte något av dessa bolagen behöver en närmare presentation, istället vill jag peka på att strategin av urval ofta mynnar ut i att jag vill äga bolagen som är marknadsledande inom sin nisch och som jag själv tror på ska kunna fortsätta vara det i ytterligare minst 5-10 år. Starka varumärken i kombination med historisk prestation och bra ledningar brukar ofta innebära goda framtidsutsikter.

Jag är enligt mig själv helt enkelt inte en tillräckligt bra investerare för att jaga småbolag som ska bli “nästa Netflix” eller liknande. Min förhoppning är dock att jag ska få tid till att utvecklas som investerare framåt, men i dagsläget så tar resterande livet upp för mycket tid som det är. Då är det enklare och effektivare att investera i stora och stabila kvalitetsbolag.

Vilka är dina övergripande mål med dina investeringar? Vart ser du dig själv rent utvecklingsmässigt om 5-10 år?

Bortsett från det klassiska målet “miljonär innan 30”, där nu båda delar är uppnådda, så siktar jag på att ha cirka 3.000.000 kr investerat på börsen innan jag fyller 35.

Jag är dålig på att sätta mål. Ett av mina nästa mål borde vara just att bli bättre på det. Bortsett från det klassiska målet “miljonär innan 30”, där nu båda delar är uppnådda, så siktar jag på att ha cirka 3.000.000 kr investerat på börsen innan jag fyller 35. Med årliga utdelningar på ca 120-150.000 kr skulle det kunna vara en fantastiskt rolig budget att göra saker tillsammans med en framtida familj varje år.

Jag kommer tillbaka till passiviteten hela tiden, men vem skulle inte vilja att ens pengar arbetar för en medans du gör annat?

Jag investerar i grund och botten för att få pengarna att växa. Jag kommer tillbaka till passiviteten hela tiden, men vem skulle inte vilja att ens pengar arbetar för en medans du gör annat?

I dagsläget så arbetar jag runt 65 timmar i veckan (en bra bit från passiviteten...) där ett stort mål i framtiden är att kunna bara arbeta med det jag tycker är roligt och inspirerande (vilket jag redan gör idag) men med en mycket större frihet. Kombinera det med en minskad arbetstid så har du ett vinnande koncept i mina ögon.

Jag har ingen dröm om att förvalta pengar på heltid, det jag tycker mest om är företagsamhet och det är något jag hoppas att få chansen att fortsätta med i många år framåt i tiden.

Är det viktigt för dig att investera i sådant som du i någon mån anser bidrar till en bättre värld/framtid? (Eller i varje fall undvika det motsatta?) Varför? Motivera.

Jag märker att för varje år som går så tänker jag mer och mer på vad för sorts välgörenhet jag kan bidra med framåt i livet. Jag är ärligt talat långt ifrån att fokusera på hållbara investeringar i dagsläget. Men med tanke på hur mitt intresse för välgörenhet har växt fram de senaste åren så skulle det inte förvåna mig om det gör det inom hållbara investeringar också.

I dagsläget är jag inte inblandad i några välgörenhetsprojekt, men jag hoppas att kunna göra något avtryck framåt.

Har du några bra “stalltips” till en nybörjare (person som inte har kommit lika långt i sin utvecklingsresa som du har) som ser dig som en förebild och skulle vilja förbättras som investerare?

Jag är glad att jag började med 1.000 kr på börsen istället för 100.000 kr. Jag gjorde många små misstag och ändrade min strategi i princip vecka för vecka.

Börja med att investera små pengar samtidigt som du tillåter dig att göra misstag och fel. När du sedan lär dig av dessa misstagen så tror jag att du själv kommer att forma dig som investerare och den strategi som passar dig bäst.

Jag är glad att jag började med 1.000 kr på börsen istället för 100.000 kr. Jag gjorde många små misstag och ändrade min strategi i princip vecka för vecka. När jag väl hittade den strategi jag har nu så kände jag mig mycket lugnare i tider där börsen skakar och vad jag borde göra framåt för att följa strategin.

Börja med en diversifierad portfölj och mindre pengar och forma din strategi med tiden. Kanske är din mest framgångsrika strategi om 2 år att bara äga 5 olika aktier i portföljen och att det fungerar bäst för dig, men som nybörjare är det generellt sett inte rätt väg att börja. Jag är själv fortfarande inte bekväm med att äga så få aktier då jag gillar Warren Buffetts ordspråk “Rule #1: Never lose money. Rule #2: Never forget Rule #1”.

Vad tror du om börsens utveckling rent generellt under de kommande 6-12 månaderna och ser du några specifika investeringstrender, sektorer eller case som du personligen kommer att lägga mer fokus på framöver?

(...) försöker jag aldrig spekulera i hur börsen ska utveckla sig utan istället så försöker jag lägga fokus på bolagen i portföljen och hur deras verksamheter och produkter utvecklas.

Jag är personligen fortfarande orolig över hur Covid-19 kommer att utveckla sig under hösten och vintern så jag är mycket försiktig.  Däremot så försöker jag aldrig spekulera i hur börsen ska utveckla sig utan istället så försöker jag lägga fokus på bolagen i portföljen och hur deras verksamheter och produkter utvecklas. Jag har mycket begränsad t.ex. makrokunskap och att spekulera i börsens rörelser ger mig ingen edge överhuvudtaget.

Jag minns inte när jag sålde värdepapper för att minska exponeringen mot börsen senast, men jag har inga planer på att göra det framåt heller. Det kan dock vara bra att tillägga att jag sitter på en stor kassa vilket ger mig lugn om det skulle blir stökigt framåt. Då får jag möjligheten att istället köpa aktier billigare än tidigare.

Gällande sektorer och bolag framåt så försöker jag styra mina portföljer mot bolag som föddes rakt in i digitaliseringen eller mot bolag som har uppenbara fördelar genom att digitalisera sig. Det finns väldigt mycket lönsamhet och skalbarhet att hitta i denna typen av bolag och det lockar mig för tillfället mycket.

En kort liten utmaning; om du bara får välja fem olika aktier idag och investeringshorisonten är tio år, vilka skulle då du välja och en kort motivering varför?

Då blir det följande fem techbolag med stor möjlighet till att fortsätta växa trots sin storlek. Jag äger alla fem bolag idag.

Amazon: Dominerar och växer så det knakar trots sin storlek. Jag har svårt att se hur de inte ska kunna vara ännu mer dominerande om 5-10 år.

Adobe: Jag är både kund och aktieägare. Produkterna, affärsidén, de återkommande intäkterna och den höga lönsamheten är fantastiska. Värderingen (PE 61 enligt Avanza) av bolaget är dock inte lika kittlande.

Microsoft: Jätten som gör det mesta rätt. Ökar både omsättning och lönsamhet imponerande fort senaste åren trots sin storlek.

Evolution Gaming: Hela Sveriges favoritbolag just nu? EVO gör allt rätt, plockar marknadsandelar, växer och ökar lönsamheten. Dessutom finns det en underliggande tillväxt för marknaden de närmaste åren.

Alphabet: Jag har själv ett brinnande intresse för hemsidor, SEO (Search engine optimization) och det som hör till. Google/Alphabet styr allt och jag ser hur de plockar marknadsandelar av affiliates löpande genom att erbjuda egna tjänster direkt i sökresultatet. Det jag är mest orolig för är att myndigheterna går in och stoppar deras dominans.

Om du fritt får välja tre börsprofiler/individer som du gärna skulle vilja se i en kommande Börskollen-intervju (gärna bloggare och/eller Twitterprofiler), vilka skulle du då välja?

Niklas Ramstedt (@ramlars77), Magnus Andersson (@lou_mannheim) och Viktor Adolfsson (@adolfsson_v).

Återigen ett stort tack för att jag fick synas hos er på Börskollen. Vill ni komma i kontakt med mig så kan ni nå mig på följande plattformar:

Disclaimer: Som läsare av denna artikel bör man utgå ifrån att den intervjuade personen har haft, har eller kan komma att ha ekonomiska intressen i de bolag/produkter som omnämns. Artikelns syfte är endast att inspirera till kunskap och inget av det som sägs/skrivs ska ses som någon form av investeringsrådgivning eller uppmaning till affärsbeslut av något slag. Eventuella investeringsbeslut fattas alltid självständigt av läsaren/investeraren.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Adobe System

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt