Övergången till elbilar orsakar massuppsägningar i bilindustrin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Övergången till elbilar orsakar massuppsägningar i bilindustrin

Övergången

Övergången till elbilar i Tyskland har skapat en våg av uppsägningar bland bilindustrins underleverantörer. Fler än 3000 anställda har sagts upp från Bosch, och ZF planerar att säga upp 12 000 anställda fram till 2030. Protester har brutit ut bland ZF:s anställda som rasar mot elbilar och jobbförlusterna.

  • Övergången till elbilar har lett till massuppsägningar hos de stora tillverkarna Bosch och ZF i Tyskland.
  • Bosch har redan sagts upp över 3000 anställda, medan ZF planerar att säga upp 12 000 anställda fram till 2030.
  • Protester har brutit ut bland ZF:s anställda, som anser att övergången till elbilar orsakar deras jobbförluster.

Massuppsägningar i bilindustrin

Den snabba övergången till elbilar har gett upphov till en omfattande våg av uppsägningar i tyska bilindustrin. Det skapar en atmosfär av oro och protester bland anställda som riskerar att förlora sina arbeten. Bosch, världens största komponenttillverkare, har i flera omgångar sagt upp 3200 anställda.

Detta rapporterar Carup om.

Protester mot elbilar

Situationen är ännu allvarligare hos ZF, tillverkare av växellådor, motordelar, axlar och andra mekaniska komponenter. ZF planerar att säga upp 12 000 av totalt 165 000 anställda fram till 2030, enligt tyska facket. Dessa uppsägningar har utlöst en protestvåg där anställda demonstrerar på gatorna i sydtyska städer.

"Vi vill behålla jobben, men vi vet att omställningen till enbart elbilar kommer att kosta jobb", säger ZF i ett uttalande. Företaget bedömer att elbilar bara fordrar hälften så mycket mänskligt arbete.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.