Upp till 9% ränta – oavsett börsens rörelser

I ett läge där börsen är osäker och marknadsoron tilltar söker allt fler investerare stabilitet. Energifonden Sverige erbjuder nu tre ränteobligationer med fast årlig ränta på 7, 8 eller 9 procent, med utbetalning halvårsvis – ett alternativ som kombinerar förutsägbart kassaflöde med lägre risk än aktier.
Mot bakgrund av det stora intresset för den senaste övertecknade emissionen har styrelsen beslutat att emittera tre olika obligationslån i vårens erbjudande. Investerare kan välja löptid utifrån egen preferens, men alla tre har betalningsgaranti från moderbolaget.
Energifonden Sverige – en stabil aktör med bevisad förmåga
Energifonden Sverige är ett familjeägt investeringsbolag med säte i Göteborg. Sedan starten 2008 har bolaget byggt upp ett starkt renommé som en trygg och trovärdig aktör inom energiområdet. Med en strikt affärsmodell har fonden uppvisat imponerande tillväxt och lönsamhet – något som syns i siffrorna.
Sedan 2018 har Energifonden gett ut 18 obligationer – och punktligt uppfyllt sina åtaganden i samtliga fall, vilket är en viktig faktor till varför intresset är så stort bland investerare. Att ägarna själva investerar i varje emission signalerar stark tilltro till den egna modellen.
Vid årsskiftet 2024/2025 uppgick kassan till 100 MSEK, det egna kapitalet till strax under en kvarts miljard och tillgångarna till nära 1 miljard, något som är viktigt i sammanhanget då det ger bolaget en stabil buffert i ett osäkert marknadsklimat.
Vi har valt att verka där förändring faktiskt sker – i mötet mellan traditionella och förnybara energiformer. Där finns både affärspotential och samhällsnytta.Fredrik Johansson, vd och grundare av Energifonden Sverige
Tydlig och resultatinriktad investeringsmodell
Energifondens investeringsmodell bygger på tydlighet. Varje investering görs med avsikten att inom 3–5 år genomföra en exit, med målsättningen att uppnå minst 50 % avkastning i etablerade bolag och upp till 200 % i nyetablerade projekt.
Bolaget söker betydande ägarandelar i varje objekt, vilket ger inflytande över strategi och tillgång till löpande finansiell rapportering. Samtidigt är varje projekt föremål för en noggrann granskning av investeringskommittén innan beslut tas av styrelsen.
Denna förvaltningsmodell – där kontroll kombineras med flexibilitet – har skapat goda resultat under lång tid.
Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.