Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecomb

Ecomb ökar omsättning men även förlusten under Q4 - uppvisar stark orderstock

Industribolaget Ecomb redovisar något ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Dock ökade även rörelseförlusten.

Omsättningen steg till 0,4 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -1,4 miljoner kronor (-0,6).

Resultatet före och efter skatt var också -1,4 miljoner kronor (-0,7).

Ingen utdelning föreslås (0).

Orderstocken uppgick till 10,2 miljoner kronor, vilket är den högsta siffran på flera år.

"Förhoppningsvis kan vi nu lägga pandemin bakom oss och med stor tillförsikt se framåt mot en riktigt spännande framtid för båda våra ben; effektivisering och minskade utsläpp från fastbränsleeldade pannor samt syresättning av övergödda sjöar och hav med döda bottnar", kommenterar vd Ulf Hagström och fortsätter:

"Projekten, särskilt reservdelarna till Martinique och Kina-projektet, har tagit stryk av pandemins effekter när det gäller komponentbrist och reserestriktioner. Därför kommer båda dessa projekt att resultatmässigt ligga under 2022. Omsättningen blev därför låg och resultatet för helåret 2021 hamnade på -3,4 miljoner kronor, men vi förväntar oss ett väsentligt bättre resultat för 2022."

Ecomb, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning0,40,2
Rörelseresultat-1,4-0,6
Resultat före skatt-1,4-0,7
Nettoresultat-1,4-0,7
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006FB50-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ECOMB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ECOMB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt