Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Byggpartner skriver ned projekt, påverkar rörelseresultat med -54 miljoner kronor i Q2

Byggbolaget Byggpartners rörelseresultat kommer att påverkas negativt med cirka 54 miljoner kronor under andra kvartalet till följd av projektnedskrivningar och omställningskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget aviserar detta i samband med att man blivit färdiga med sin tidigare aviserade genomlysning av de delar av verksamheten som inte är lönsamma.

”Vi har i samband med detta beslutat att omvärdera ett antal projekt som är eller bedöms bli olönsamma vilket innebär en betydande delårseffekt. Dessa fastprisprojekt främst i Stockholm, Uppsala och Mälardalen har påverkats ytterligare av stigande materialpriser under våren, kostnader som vi bedömer att vi delvis inte kommer kunna föra vidare till kund”, säger vd Sture Nilsson.

Byggpartner släpper sin delårsrapport för andra kvartalet den 10 augusti.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Byggpartner

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Byggpartner

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt