Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Christoffer Rutgersson ny vd för Qliro - styrelsen föreslår även riktad nyemission till Rutgersson

Betaltjänstbolaget Qliros styrelse har utsett Christoffer Rutgersson till ny vd över bolaget. Styrelsen har även beslutat om en riktad nyemission till Rutgersson. Det framgår av två pressmeddelanden.

Rutgersson tillträder sin position den 1 oktober 2022 och kommer ersätta tillförordnad vd Jonas Arlebäck. Rutgersson arbetar idag som ängelinvesterare i teknikuppstartsbolag och sitter i styrelsen för Greenely.

Styrelsen har även beslutat om att göra en riktad nyemission till Christoffer Rutgersson om högst 550 000 aktier och 748 874 teckningsoptioner. Teckningskursen för aktierna ska vara den volymvägda aktiekursen för bolagets aktier på Nasdaq Stockholm 2 juni 2022. Teckningsoptionerna har en löptid på fyra år. Emissionen innebär att bolaget tillförs totalt 10,3 miljoner kronor.

Rutgersson har tecknat samtliga aktier och teckningsoptioner som kan emitteras enligt beslutet. Styrelsens beslut måste godkännas av en extra bolagsstämma.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Qliro

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Qliro

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt