Coegin Pharma upplever stort intresse för Follicums FOL005 från potentiella licenstagare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Coegin Pharma upplever stort intresse för Follicums FOL005 från potentiella licenstagare

Bioteknikbolaget Coegin Pharmas portföljbolag Follicum har sedan i september 2022 varit i kontakt med företag i USA, Europa och Asien avseende partnerskap för utvecklingen av FOL005 mot håravfall. Intresset för projektet är stort och Follicum för nu diskussioner med flera potentiella samarbetspartners. Förutsättningarna för ett väsentligt värdeskapande bedöms som större än vad som tidigare beräknats, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dagens marknad för behandling av håravfall är mycket begränsad och domineras av ett par läkemedel som dessvärre medför en rad mindre välkomna biverkningar och samtidigt har en begränsad effekt. Dessutom svarar endast ett fåtal av patienterna på behandlingarna. Efter den analys som gjorts tidigare i år av utfallet på den senaste studien med FOL005 så bedömer Follicum att FOL005 har stor potential att bli en världsledande behandling för håravfall.

- Vår läkemedelskandidat ser ut att kunna ge en betydligt större svarsfrekvens, snabbare effekt än samtliga befintliga läkemedel på marknaden samt har visat på en attraktiv säkerhetsprofil. Jag upplever ett stort intresse i de dialoger vi för och ser goda möjligheter för ett attraktivt licensavtal, säger Follicums vd Kristian Lykke Fick.

Parallellt med partnerarbetet utreds också möjligheten att dela ut Follicum till Coegin Pharmas befintliga aktieägare enligt Lex Asea med en efterföljande notering av bolaget. En utdelning av Follicum bedöms kunna skapa ännu bättre förutsättningar för ett licensavtal.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Coegin Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Coegin Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt