Ectin Research avbryter planerad företrädesemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ectin Research avbryter planerad företrädesemission

Läkemedelsbolaget Ectin Researchs styrelse har beslutat att avbryta bolagets planerade och sedan tidigare kommunicerade företrädesemission. Den extra bolagsstämma som var planerad att hållas den 10 oktober har mot bakgrund av styrelsens beslut ställts in. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ectin Research hade kommunicerat en företrädesemission som vid fullteckning skulle tillföra 24,7 miljoner kronor före emissionskostnader. Villkoren var 3:1, innebärande att en befintlig aktie skulle ge rätt att teckna tre nya aktier till teckningskursen 65 öre per aktie. Företrädesemissionen var genom teckningsförbindelser säkerställd till 8,7 procent.

Styrelsens beslut att avbryta företrädesemissionen har tagits med beaktande av de rådande marknadsförhållandena. Givet att det planerade erbjudandet i förhållande till bolagets aktiekurs inte är attraktivt har styrelsen bedömt att någon emissionslikvid utöver den del som avtalats genom teckningsförbindelser inte skulle inflyta.

Styrelsen gör bedömningen att det under rådande förhållanden är bättre för bolaget och aktieägarna att avbryta den kommunicerade företrädesemissionen och undersöka alternativa finansieringsmöjligheter.

- Under rådande utmanande marknadsförhållanden, vilket i synnerhet drabbar tillväxtbolag och då inte minst Ectin, gör styrelsen bedömningen att det inte är i bolagets aktieägares intresse att i dagsläget göra en företrädesemission. Styrelse och ledning arbetar intensivt med att anpassa verksamheten efter rådande förutsättningar, för att på bästa sätt tillvarata aktieägarnas intressen, kommenterar styrelseordförande Hans-Peter Ostler.

- Bolagets ledning ser fram emot att åter kunna öka farten i utvecklingen av MFA-370 för behandling av patienter med metastaserad urotelial blåscancer så fort en långsiktig finansiering finns på plats. Vi har i dagsläget en god finansiell situation, om än inte tillräckligt stark för att kunna inleda fas I-delen av fas I/II-studien som planerat. Ledningen och jag kommer nu att fokusera på de fortsatta förberedelserna av fas I-delen samtidigt som vi stöttar arbetet med att skapa finansiellt utrymme för den fortsätta utvecklingen av detta viktiga läkemedel, kommenterar vd Anna Sjöblom-Hallén.

Den planerade företrädesemissionen var avsedd att primärt finansiera bolagets genomförande av den kliniska fas I-delen av fas I/II-studien av läkemedelskandidaten MFA-370 för behandling av metastaserad urotelial blåscancer. Bolaget kommer fortsätta att arbeta med att skapa bästa möjliga förutsättningar för studien och verksamheten i övrigt, och inleda studien så snart bolaget bedömer att finansiella förutsättningar finns.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ectin Research

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ectin Research

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt