Flexqube vd Anders Fogelberg har sålt aktier för 15,5 miljoner kronor (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube vd Anders Fogelberg har sålt aktier för 15,5 miljoner kronor (uppdatering)

(Uppdatering: ny rubrik och tillägg från andra stycket)

Carnegie mäklade på måndagen en post på 310 000 aktier i vagns- och robotteknikbolaget Flexqube inbördes till kursen 50 kronor per aktie. Affären är på 15,5 miljoner kronor och motsvarar 3,8 procent av aktierna i bolaget.

Flexqubes vd Anders Fogelberg har den 19 september avyttrat 310 000 aktier i Flexqubevia sitt bolag Birdmountain Invest. Anders Fogelbergs innehav uppgår därefter till totalt 946 483 aktier vilket gör honom till Flexqubes fjärde största ägare. Samtliga köpare av aktierna är befintliga aktieägare i Flexqube. Det framgår av ett pressmeddelande.

Håkan Roos, genom Roosgruppen, ökar sitt befintliga aktieinnehav med 200 000 aktier och äger därefter 1 432 000 aktier. Brofund Equity köper 100 000 aktier och ökar därmed till 185 000 aktier i bolaget och Mikael Bluhme som är styrelseledamot i Flexqube ökar sitt aktieinnehav med 10 000 aktier.

- Jag har under en längre tid haft för avsikt att minska mitt innehav av rent privatekonomiska skäl, bland annat för att kunna amortera på lån samt att investera i ett hus. Som medgrundare av bolaget har min privatekonomi byggts på Flexqube och det arbete och den investering jag själv gjort finansiellt i företaget sedan starten 2010 har varit privatekonomiskt stor. Min starka tilltro till Flexqubes framtid kvarstår där möjligheterna framåt känns otroligt spännande. Det känns också tryggt att försäljningen sker till en grupp av investerare som jag upplever som långsiktiga och dedikerade till Flexqubes fortsatta utveckling, kommenterar Anders Fogelberg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt