Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqube vd Anders Fogelberg har sålt aktier för 15,5 miljoner kronor (uppdatering)

(Uppdatering: ny rubrik och tillägg från andra stycket)

Carnegie mäklade på måndagen en post på 310 000 aktier i vagns- och robotteknikbolaget Flexqube inbördes till kursen 50 kronor per aktie. Affären är på 15,5 miljoner kronor och motsvarar 3,8 procent av aktierna i bolaget.

Flexqubes vd Anders Fogelberg har den 19 september avyttrat 310 000 aktier i Flexqubevia sitt bolag Birdmountain Invest. Anders Fogelbergs innehav uppgår därefter till totalt 946 483 aktier vilket gör honom till Flexqubes fjärde största ägare. Samtliga köpare av aktierna är befintliga aktieägare i Flexqube. Det framgår av ett pressmeddelande.

Håkan Roos, genom Roosgruppen, ökar sitt befintliga aktieinnehav med 200 000 aktier och äger därefter 1 432 000 aktier. Brofund Equity köper 100 000 aktier och ökar därmed till 185 000 aktier i bolaget och Mikael Bluhme som är styrelseledamot i Flexqube ökar sitt aktieinnehav med 10 000 aktier.

- Jag har under en längre tid haft för avsikt att minska mitt innehav av rent privatekonomiska skäl, bland annat för att kunna amortera på lån samt att investera i ett hus. Som medgrundare av bolaget har min privatekonomi byggts på Flexqube och det arbete och den investering jag själv gjort finansiellt i företaget sedan starten 2010 har varit privatekonomiskt stor. Min starka tilltro till Flexqubes framtid kvarstår där möjligheterna framåt känns otroligt spännande. Det känns också tryggt att försäljningen sker till en grupp av investerare som jag upplever som långsiktiga och dedikerade till Flexqubes fortsatta utveckling, kommenterar Anders Fogelberg.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt