Nyhet

KKR bjuder in Saudiarabien att backa upp Telecom Italia-bud - BN

Riskkapitalbolaget KKR har vänt sig till saudiska statliga förmögenhetsfonden PIF, vars ordförande är kronprins Mohamed bin Salman, att bidra med kapital till budet på Telecom Italia. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

PIF skulle enligt uppgift vara en passiv investerare. Förutom diskussionerna med PIF har KKR också varit i kontakt med andra statliga förmögenhetsfonder om att ansluta, säger insynspersonerna.

KKR har tidigare lagt ett bud på Telecom Italia på 33 miljarder euro, inräknat för skulder. Medan KKR jobbar på att presentera budet som vänligt och få styrelsen att acceptera det, har storägaren Vivendi sagt att man inte tänker sälja. Detta delvis för att budet anses undervärdera Telecom Italia som besitter ett attraktivt nätverk som gradvis uppgraderats från koppar till fiber.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Telecom Italia

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Telecom Italia

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt