Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kopy Goldfields produktion för helåret i linje med guidning

Prospekteringsbolaget Kopy Goldfields producerade i linje med sin guidning för helåret.

Kopy Goldfields guldproduktion uppgick under fjolårets sista kvartal till 9,94 koz guldekvivalenter och till 51,61 koz under helåret 2021. Produktionsguidningen för helåret var cirka 52 koz. Produktionen minskade med 8 procent mätt som årstakt i fjärde kvartalet.

Guldförsäljningen uppgick under det fjärde kvartalet till 10,50 koz (326,53 kg) med ett genomsnittligt realiserat guldpris om 1 805 USD/oz, jämfört med 16,87 koz (524,72 kg) med ett genomsnittligt realiserat guldpris om 1 857 USD/oz under fjärde kvartalet 2020.

I december 2021 slutförde och driftsatte Kopy Goldfields moderniseringen och utbyggnaden av Yubileyniy-anläggningen. Investeringen innebär att kapaciteten nästan fördubblas till 250 kiloton malm per år.

”Den viktigaste milstolpen 2021 var färdigställandet och driftsättningen av den moderniserade Yubileyniy-anläggningen i slutet av året. Den ökade kapaciteten bidrar redan till guldproduktionen på Yubileyniy och förväntas nå fullt utnyttjande under 2022. Vi har också färdigställt konstruktionsarbetet på höglakningsanläggningen på Perevalnoe”, säger Mikhail Damrin, vd för Kopy Goldfields, i en kommentar.

Fullständig rapport för helåret släpps den 24 mars.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kopy Goldfields

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kopy Goldfields

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.