Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sozap

Sozap ökar omsättningen och snittintäkten per spelare - resultatet backade

Gamingbolaget Sozap, som togs plats på First Norh förra året, ökade omsättningen och minskade även resultatet under det fjärde kvartalet.

Omsättningen steg 2,9 procent till 3,6 miljoner kronor (3,5).

Rörelseresultatet blev -4,5 miljoner kronor (-1,4). Resultatet efter skatt blev -4,5 miljoner kronor (-1,4). Resultat per aktie hamnade på -0,52 kronor (-0,24).

Ingen utdelning föreslås.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 0,3 miljoner kronor (-0,5). Likvida medel uppgick till 27,8 miljoner kronor (1,6).

Snittintäkt per spelare (ARPDAU) uppgick till 0,080 dollar (0,071), en ökning med 14 procent mot föregående år. Månatliga unika aktiva spelare (MAU) under perioden uppgick till 0,8 miljoner (0,9).

"ARMED HEIST fortsätter vara i fokus och de lyckade lanserade uppdateringar som genomförts under fjärde kvartalet visar styrkan i vår organisation och den datadrivna strategin. Teamet är mer motiverat än någonsin att fortsätta optimeringsarbetet med fokus på att bibehålla spelare (Retention) och öka intäkten per spelare (ARPU)", skriver vd Rade Prokopovic.

Sozap-chefen uppger att ambitionen är att påbörja en utökning av investeringarna i user acquisition (marknadsföring) under innevarande och kommande kvartal för att utöka spelarbasen och intäkterna på ett kostnadseffektivt sätt.

Han fortsätter.

"Vår långsiktiga strategi är att bygga en portfölj av free-to-play spel för den globala marknaden. Under andra halvan av 2021 mjuklanserade vi speltitlarna Legends of Libra och Spells and Loot. Spelen är för närvarande under utvärdering. Utöver detta har vi ytterligare två spelprojekt som utvecklas enligt vår MVP-strategi (minimum viable product) och vi planerar att göra de första marknadstesterna av dessa under första halvan av 2022."

Sozap-chefen uppger att bolaget går in i det nya året väl positionerade i den mobila shooter genren samt med en delad teknisk plattform som möjliggör att bolaget kan accelerera ett antal parallella projekt framöver.Sozap, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning3,63,52,9%
Rörelseresultat-4,5-1,4
Nettoresultat-4,5-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,52-0,24
Kassaflöde från löpande verksamhet0,3-0,5
Likvida medel27,81,61 637,5%
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS006F681-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sozap

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sozap

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt