Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sozap

Sozap ökar omsättningen och snittintäkten per spelare - resultatet backade

Gamingbolaget Sozap, som togs plats på First Norh förra året, ökade omsättningen och minskade även resultatet under det fjärde kvartalet.

Omsättningen steg 2,9 procent till 3,6 miljoner kronor (3,5).

Rörelseresultatet blev -4,5 miljoner kronor (-1,4). Resultatet efter skatt blev -4,5 miljoner kronor (-1,4). Resultat per aktie hamnade på -0,52 kronor (-0,24).

Ingen utdelning föreslås.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 0,3 miljoner kronor (-0,5). Likvida medel uppgick till 27,8 miljoner kronor (1,6).

Snittintäkt per spelare (ARPDAU) uppgick till 0,080 dollar (0,071), en ökning med 14 procent mot föregående år. Månatliga unika aktiva spelare (MAU) under perioden uppgick till 0,8 miljoner (0,9).

"ARMED HEIST fortsätter vara i fokus och de lyckade lanserade uppdateringar som genomförts under fjärde kvartalet visar styrkan i vår organisation och den datadrivna strategin. Teamet är mer motiverat än någonsin att fortsätta optimeringsarbetet med fokus på att bibehålla spelare (Retention) och öka intäkten per spelare (ARPU)", skriver vd Rade Prokopovic.

Sozap-chefen uppger att ambitionen är att påbörja en utökning av investeringarna i user acquisition (marknadsföring) under innevarande och kommande kvartal för att utöka spelarbasen och intäkterna på ett kostnadseffektivt sätt.

Han fortsätter.

"Vår långsiktiga strategi är att bygga en portfölj av free-to-play spel för den globala marknaden. Under andra halvan av 2021 mjuklanserade vi speltitlarna Legends of Libra och Spells and Loot. Spelen är för närvarande under utvärdering. Utöver detta har vi ytterligare två spelprojekt som utvecklas enligt vår MVP-strategi (minimum viable product) och vi planerar att göra de första marknadstesterna av dessa under första halvan av 2022."

Sozap-chefen uppger att bolaget går in i det nya året väl positionerade i den mobila shooter genren samt med en delad teknisk plattform som möjliggör att bolaget kan accelerera ett antal parallella projekt framöver.Sozap, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning3,63,52,9%
Rörelseresultat-4,5-1,4
Nettoresultat-4,5-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,52-0,24
Kassaflöde från löpande verksamhet0,3-0,5
Likvida medel27,81,61 637,5%
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS006F681-table-1

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Sozap

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sozap

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt