Spotlight Group minskar som väntat omsättning och resultat under första kvartalet - spår bättre Q2
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spotlight Group minskar som väntat omsättning och resultat under första kvartalet - spår bättre Q2

Spotlight

Finanskoncernen Spotlight Group pressas av det stökiga börsklimatet och vinsten förbyttes till förlust i det första kvartalet, i linje med vad bolaget flaggat för. Bolaget spår ett förbättrat resultat under det andra kvartalet, men dock en förlust.

Omsättningen sjönk 8,8 procent till 38,3 miljoner kronor (42).

Rörelseresultatet blev -11,6 miljoner kronor (7,7). Resultatet efter skatt blev -9,3 miljoner kronor (6,1). Resultat per aktie hamnade på -1,77 kronor (1,19).

Under utsikter skriver finanskonglomeratet följande.

"Även om möjligheterna för att genomföra transaktioner successivt förbättras så är processerna relativt långa och klimatet alltjämt avvaktande. Bolaget bedömer därför att resultatet för det andra kvartalet kommer att bli negativt, men med en förbättring jämfört med det nyss avslutade första kvartalet. Till årets andra halva ser förutsättningarna succesivt ut att förbättras."

Vd Peter Gönczi arbetar med kostnadsbesparingar och bolaget är på väg mot sitt mål att nå besparingar om 20 miljoner kronor per år. Full effekt väntas mot slutet av året.

Spotlight Group har en blandat kompott intäkter. I Sedermera Corporate Finance och emissionsinstitutet Nordic Issuing har man sin främsta intjäning kopplat till rörliga intäkter kopplat till projekt och kapitaliseringar. Spotlight Stock Market och Shark Communication har en mer jämn fördelning mellan rörliga och fasta intäkter. Analysfirman Kalqyl och SaaS-bolaget Finreg Solutions har fasta abonnemangsintäkter. Spotlight Group-chefen tar upp dessa bolag som har återkommande intäkter i sitt vd-ord.

"Dotterbolag med främst fasta löpande intäkter är verksamheter som vi utvecklade under förra året med målet att minska våra risker vid ett sämre marknadsklimat. Bland annat skapade vi fondbolaget Gainbridge Capital och förvärvade både Kalqyl och det som idag är Finreg Solutions med detta som utgångspunkt. Dessa bolag har dock ännu inte kommit tillräckligt långt i sin utveckling för att bidra med den stabilitet som gör att de kan ta udden av ett sviktande marknadsklimat. Vi är övertygade om att dessa verksamheter långsiktigt kommer att vara väsentliga för oss i detta perspektiv. Just nu kan vi dock konstatera att de utvecklas väl, men behöver mer tid", uppger han.

Spotlight Group, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning38,342-8,8%
Rörelseresultat-11,67,7
Rörelsemarginal18,3%
Nettoresultat-9,36,1
Resultat per aktie, kronor-1,771,19


http://media.finwire.com/media/FWS0074008-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Spotlight Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Spotlight Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.