Nyhet

Zazz Energy tar in 8,2 miljoner genom riktad nyemission, rabatten var 5,9 procent

Energibolaget Zazz Energy har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 8,2 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Emissionen omfattade 3 416 661 nya aktier som gick att teckna för 2,40 kronor styck. Teckningspriset fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 5,9 procent mot den senaste stängningskursen för aktien på torsdagen.

Emissionen riktades mot svenska och internationella institutionella investerare, samt professionella investerare. Bland de som tecknade aktier finns fonden AI2 Sicav - Genova Nordic SME Fund.

Utspädningseffekten från emissionen är cirka 9,8 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

”I och med denna kapitalanskaffning samt den lånefacilitet som säkrades den 5 juli 2022 avser Zazz Energy att påbörja arbetet med minst sex biooljeanläggningar för el och värmeproduktion. Att vi lyckas finansiera dessa anläggningar, trots rådande situation på finansmarknaden, visar att det är många med oss som väljer att prioritera projekt som syftar till grön omställning och uppförandet av biokraftvärmeanläggningar som blir en del av det lokala kretsloppet.”, kommenterar vd Ari Kemppainen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zazz Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zazz Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt