Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Coala Life avser genomföra företrädesemission av units på 101 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Coala Life avser att genomföra en delvis garanterad företrädesemission av units på cirka 101 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar som högst 198,7 miljoner units, där varje unit består av en ny aktie och en vederlagsfri teckningsoption. Teckningskursen per unit är 0,51 kronor per unit, vilket avser aktien.

För att kunna teckna en unit behövs två uniträtter. Aktieägare kommer att tilldelas fem uniträtter för varje befintlig aktie under avstämningsdagen.

Teckningsperioden för units kommer att pågå från och med den 7 februari fram till och med den 21 februari.

Coala Life har fått teckningsförbindelser och garantiåtaganden motsvarande cirka 75 procent av emissionen. Dessa har lämnats från både befintliga aktieägare och nya investerare.

Utspädningseffekten från emissionen är cirka 79 procent. Detta förutsätter att emissionen blir fulltecknad, att övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut och så även nyttjandet av samtliga teckningsoptioner.

Coala Life planerar att använda hälften av emissionslikviden till fortsatt marknadspenetration i USA, och spendera resten på forskning och utveckling samt finansiering av löpande verksamhet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Coala-life

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Coala-life

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt