Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dedicare slutför förvärv av Optimal Medical

Bemanningsbolaget Dedicare har slutfört förvärvet av Optimal Medical, framgår av ett pressmeddelande.

Affären kommunicerades ursprungligen den 30 september. Optimal Medical bedriver via Templars Medical Agency verksamhet inom rekrytering och bemanning av läkare i Storbritannien, Irland och Storbritanniens utomeuropeiska territorier.

I samband med slutförandet av affären har styrelsen i Dedicare fattat beslut om en apportemission med stöd av det bemyndigande som styrelsen erhöll på årsstämma den 21 april 2022.

Den initiala köpeskilling för förvärvet av Optimal Medical uppgår till 22,6 miljoner kronor, där 18,6 miljoner kronor erläggs i kontanta medel och 4,0 miljoner kronor i form av aktier i Dedicare genom apportemission. En tilläggsköpeskilling har avtalats baserat på Optimal Medical Limited resultatutveckling under de kommande två åren.

Aktierna har tecknats av tidigare majoritetsägarna till Optimal Medical (Fiona Thomson, Atholl Craigmyle och Andrea Thornton) som i samband med tecknandet åtagit sig att inte sälja aktierna under en period om två år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dedicare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dedicare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt