Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Diagonal

Diagonal Bio ökar förlusten under första kvartalet - planerar att inleda ny studie

Bioteknikbolaget Diagonal Bio redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen uppgick till 0,2 miljoner kronor (0,0).

Rörelseresultatet blev -3,4 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet före och efter skatt var också -3,4 miljoner kronor (-0,7).

Likvida medel uppgick till 16,9 miljoner kronor (0,4).

"Under första kvartalet har utvecklingsarbetet pågått löpande och i början av februari kunde vi stolt presentera parallell detektion av covid-19 och influensavirus typ A på under tio minuter. Testresultaten visar på potentialen i Panviral och att vi är på rätt väg i vår utveckling", skriver vd Jack Egelund Madsen i rapporten.

Bolaget avser att inleda en ny studie.

"Framåt kommer vi att fortsätta optimera parallella multipatogentester som är en av Panvirals konkurrensfördelar. En effektiv diagnostik i framtiden är enligt min mening beroende av parallell detektion. Vi planerar att påbörja en ny studie där vi utifrån kliniska prover testar olika patogener för infektionssjukdomar för att vidga potentialen hos Panviral och utöka antalet patogener som kan diagnosticeras med Panviral", förklarar Egelund Madsen.

Diagonal Bio, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,20,0
Rörelseresultat-3,4-0,7
Resultat före skatt-3,4-0,7
Nettoresultat-3,4-0,7
Likvida medel16,90,44 125,0%


http://media.finwire.com/media/FWS007433E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Diagonal Bio

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Diagonal Bio

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt