Räkna ut lön efter skatt 2024 | Kalkylator beräkna lön efter skatt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

8 min lästid

Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Räkna

Räkna ut lön efter skatt 2024 juni – Använd vår smidiga kalkylator för att beräkna lön efter skatt

Få koll på din exakta lön efter skatt med vår lönekalkylator. Här förklarar vi även kommunal skatt, kyrkoavgift, statlig inkomstskatt och andra saker som direkt påverkar din inkomst, och därför är bra att känna till!

Bruttolön, nettolön, grundavdrag och kommunal skatt – begreppen förvirrar många. I den här guiden får du därför hjälp med att reda ut vad allt betyder och vad som påverkar din lön efter skatt.

Genom att ha koll på din faktiska inkomst från jobbet kan du lägga upp en smart budget och hålla koll på att din lön stämmer varje månad.

Räkna ut din lön med lönekalkylatorn

Vår kalkylator räknar ut din nettolön automatiskt – den faktiska summa pengar som sätts in på ditt konto från arbetsgivaren varje månad. Du fyller först i din bruttolön innan skatt, alltså den lönesumma som står på ditt anställningsavtal, samt i vilken kommun du bor för att räkna ut skatt.

Fördelar med att räkna ut lönen efter skatt

Varför ska man räkna ut lönen efter skatt – räcker det inte att veta sin avtalade månadslön? Eftersom skatt dras vet du dock inte vad din egentliga lön blir, den summa pengar som betalas in på ditt konto. Det finns flera fördelar med att veta vad din lön blir efter skatt:

  • Du får exakt koll på din förväntade inkomst per månad och år.
  • Det blir lättare att göra en exakt budget för din ekonomi.
  • Du kan snabbt upptäcka om lönen inte skulle stämma en månad.

Vad används min inkomstskatt till?


Inkomstskatten kan ibland kännas sur. Men dina pengar gör nytta på flera sätt i samhället. Totalt betalar svenskar drygt 2 150 miljarder kronor i skatt per år. Ungefär 700 miljarder av dessa går till kommunerna, cirka 370 miljarder till regionerna och 1 000 miljarder till staten.

  • Inom kommunen står skola och omsorg för de största kostnaderna, dit en stor andel av skatten därför går.
  • Regionens skattepengar går bland annat till att finansiera sjukvården.
  • Staten använder en stor del av skattepengarna till pensioner och olika bidrag, som barnbidrag, aktivitetsersättning och ekonomiskt stöd till kommunerna.

Pensionsgrundande inkomst

Utöver skatten är en del av din inkomst dessutom pensionsgrundande. Det innebär också att ju längre du arbetar, desto högre blir din pension över tid. Det finns en övre gräns för hur hög pensionsgrundande inkomst det går att få per år; ett inkomsttak. År 2024 ligger den gränsen på 614 500 kronor.

Exempel: Vad får jag ut i lön efter skatt?

Ebba är 30 år och bor i Göteborg, som har en kommunalskattesats på 32,6% år 2023. Hon tjänar 37 000 kronor i månaden i bruttolön. Hon är medlem i Svenska Kyrkan.

Ebbas arbetsgivare betalar 48 625 kronor. Nettolönen, som blir Ebbas faktiska inkomst varje månad, hamnar på 27 856 kronor.

Bryter vi ner vad arbetsgivaren betalar ser vi vart samtliga 48 625 kr består av:

Typ Summa
Arbetsgivaravgift - 11 625 kr (när denna dras av får vi bruttolönen, 37 000 kr)
Kommunalskatt - 11 644 kr
Statlig inkomstskatt - 0 kr (eftersom Ebbas inkomst ligger under brytpunkten)
Jobbskatteavdrag + 3 050 kr
Kyrko- och begravningsavgift - 567 kr
Public service-avgift - 108 kr
Skattereduktion förvärvsinkomst + 125 kr
Total summa skatter 20 769 kr
Utbetald lön 27 856 kr

Du kan enkelt beräkna hur mycket lön efter skatt du får i lönekalkylatorn längre upp.

Vad är en skattetabell?

I Sverige görs skatteavdraget på arbetsinkomster och pension utifrån en skattetabell. Skattetabeller, som tillhandahålls av Skatteverket, används därför av arbetsgivare för att se vilken skatt som ska betalas från den inkomst som en anställd får.

En arbetsgivare är skyldig att göra skatteavdrag enligt skattetabell hos Skatteverket. Vilken skattetabell som ska användas beror på den aktuella kommunalskatten för den anställda. Det är alltså kommunen du bor i som avgör vilken skattetabell som ligger till grund för din inkomst.

Bruttolön och nettolön – vad betyder det?

Bruttolön är din lön före skatt

Bruttolön är vad man brukar kalla för lön före skatt. Men det är mer än skatt som är medräknat i den summan. Även eventuella förmåner, som bilförmån eller lunchkuponger, är generellt medräknat när man pratar bruttolön. När man pratar lön på en arbetsintervju, på lönesamtal, med kollegor eller med sina kompisar så är det i regel bruttolönen man pratar om.

Nettolön är lönen som betalas in på ditt konto

Nettolön är enkelt förklarat de pengar som återstår efter att skatter och avgifter dras från din lön – den summa som går att se på kontot varje månad. Detta är i regel den summa som i slutändan är mest intressant för dig som löntagare, även om man oftast pratar i termer av bruttolön.

Skillnaden mellan nettolön och bruttolön ökar till en viss gräns ju högre lön du har. Detta är vad som kallas progressiv skatt och beror på att du påförs fler eller högre skatter när du når vissa brytgränser på löneskalan.

Skatten är olika beroende på var du bor

Vilken kommun bor du i? Det är en fråga som avgör hur stor din inkomstskatt blir. Anledningen till att olika platser i Sverige har olika skatter är att kommunfullmäktige beslutar om det på kommunal nivå.

Kommun med högst skatt 2023: Dorotea, 35,30%
Kommun med lägst skatt 2023: Österåker, 28,98%

Skillnaden mellan dessa två kommuner blir 6 kr och 32 öre per 100 kr du tjänar.

Vad är grundavdrag?

När du får inkomster från tjänst, eget företag, pension eller annat arvode har du rätt till grundavdrag, det vill säga att en viss summa av det du tjänar per år är befriad från skatt. Detta fribelopp varierar från år till år. Hur stort grundavdrag du får beror på din inkomst och din ålder. Grundavdraget är något högre för personer som fyllt 66 år.

Grundavdragen räknas som vanligt om med förändringen av konsumentpriserna (KPI). Det innebär att grundavdraget för årsinkomster mellan 24 300 kronor och 57 000 kronor, det lägsta grundavdraget, höjs från 22 300 (2023) till 24 300 kronor (2024).

Det högsta grundavdraget blir 44 200 kronor (2024) i stället för 40 500 kronor (2023) och gäller vid en årsinkomst på mellan 155 900 och 178 400 kronor.
På årsinkomster över 451 500 kronor blir grundavdraget konstant. En höjning från 15 400 kronor till 16 800 kronor.

År 2023 höjdes det lägsta grundavdraget, för årsinkomster mellan 22 300 kr och 52 400 kr, till 22 300 kr. Det högsta grundavdraget ligger på 40 500 kr och gäller för årsinkomst på 142 900 till 163 500 kr.

Arbetsgivaravgift

Arbetsgivaren betalar arbetsgivaravgift som är en procentsats baserat på din bruttolön. I regel syns det inte på din lönespecifikation hur stor avgift din arbetsgivare betalar in varje månad eftersom det adderas som ett procentuellt påslag ovanpå din bruttolön.

Detta kan du räkna ut detta själv då det är ett påslag på 31,42% av bruttolönen och har så varit i många år. Arbetsgivaravgift kallas också sociala avgifter. Detta är något som i grunden finansierar socialförsäkringen vi har i Sverige.

Lägre skatt efter 66 års ålder

Om du väljer att fortsätta arbeta efter fyllda 66 år kan du förvänta dig lite mer pengar. Detta beror på att vid 66 års ålder får du ett högre grundavdrag samt jobbskatteavdrag. Detta leder i sin tur till ett lägre totalt skattetryck och mer kvar i plånboken för dig som arbetstagare.

Skatter och avgifter som påverkar din nettolön

Kommunalskatt och regionskatt

Kommunalskatten baseras på din hemortskommun och skattepengarna används i huvudsak till barn, skola och omsorg/vård. En mindre del går också till vägar, parker, LSS/LAS samt försörjningsstöd.

Regionskatt hette tidigare landstingsskatt och är en del av kommunalskatten. Regionskatten som du betalar används till hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och tandvård.

Brytpunkt för statlig skatt


Statlig skatt behöver du enbart betala om din årsinkomst överstiger än en viss skiktgräns. Denna skiktgräns har år 2024 en brytpunkt på 615 300 kr, motsvarande en månadslön på 51 275 kronor.

För att underlätta beräkningen av inkomst kan du därför inkludera grundavdraget till din inkomst. Eftersom grundavdraget är olika stort för pensionärer och personer under 66 år finns det två olika brytpunkter.

Du som inte har fyllt 66 år vid årets ingång kan tjäna 615 300 kronor (598 500 + grundavdraget) innan du behöver betala statlig inkomstskatt. Detta innebär att du kan ha en månadslön på 51 275 kronor innan du omfattas av den statliga skatten.

Du som har fyllt 66 år vid årets ingång kan tjäna 707 200 kronor (598 500 + grundavdraget) innan du behöver betala statlig inkomstskatt. Detta innebär att du kan ha en månadslön på 58 108 kronor innan du omfattas av den statliga skatten.

Den statliga skatten är 20% av det belopp som du tjänar över brytpunkten. Man behöver alltså inte oroa sig över att få ut mindre i total lön vid en löneförhöjning som gör att man överstiger denna gräns.

Jobbskatteavdrag

Jobbskatteavdraget är en skattesänkning för alla som arbetar. Dess syfte är att uppmuntra till lönearbete genom att sänka skatten på inkomst vid arbete.

Det ordinarie jobbskatteavdraget för personer upp till 66 år förstärks ytterligare under 2024. Det riktar sig främst mot heltidsarbetande låg- och medelinkomsttagare. För den med en månadsinkomst på 35 000 kronor innebär det cirka 200 kronor mer i månaden.

Värnskatt finns inte längre kvar

Fram till och med 2019 var värnskatten en skatt på ytterligare 5%-enheter som man belastades med om man tjänade över 680 000 kr. Den avskaffades i samband med januari-överenskommelsen. Så från och med 2020 finns inte värnskatt kvar.

Skatt till kyrkan

Om du är medlem i Svenska Kyrkan betalar du extra skatt i form av kyrkoavgift. Den dras från din lön automatiskt varje månad och finansierar främst lokala församlingens verksamheter, som underhåll av kyrkobyggnader, öppna förskolor och kyrkans arbete för människor i utsatta situationer. Du kan undvika skatten genom att inte vara medlem i Svenska Kyrkan.

De flesta löntagare skulle kunna spara ett par tusenlappar per år genom att avsluta sitt medlemskap, men det är i slutändan ett personligt val. Skatten varierar beroende på var du bor.

Exempel: En person boende i Solna med månadslön på 35 000 kr betalar 227 kr per månad, eller 2 724 kr om året, i kyrkoavgift.

Begravningsavgift

Begravningsavgift finansierar begravningsverksamheten och behöver betalas av alla. Denna kommer du inte ifrån även om du gått ur Svenska Kyrkan.

Public Service-avgift

Public Service-avgiften används för Public Service; Sveriges radio, Sveriges television och Sveriges utbildningsradio. Public service-avgiften ersatte 2019 den tidigare Radio- och TV-avgiften.

Vanliga frågor och svar om att räkna ut lön efter skatt

Här hittar du svar på några vanliga frågor om att beräkna lön.

Vad är skillnaden på bruttolön och nettolön?

Bruttolön är din avtalade månadslön, före skatter och avgifter är avdragna. Det är bruttolönen man brukar prata om när man pratar om hur mycket man tjänar vid lönesamtal eller med vänner och familj. Nettolön är det belopp som betalas in på ditt konto, efter skatter och avgifter.

Hur mycket betalar jag i skatt på lönen?

Det beror bland annat på vilken kommun i Sverige du bor i och om du är medlem i Svenska Kyrkan eller inte. Räkna ut din lön efter skatt med kalkylatorn längre upp i guiden för att ta reda på hur mycket skatt du betalar, och hur mycket pengar som blir kvar! Hur mycket skatt som dras ska även framgå på din lönespecifikation varje månad.

Vad blir min lön efter skatt?

Enklast och snabbast är att använda en lön efter skatt-kalkylator. Du hittar en sådan lånekalkylator i början av denna guide.

Varför är skatten olika mellan kommuner?

Det beror på att skattesatsen bestäms av kommunfullmäktige i respektive kommun. Faktorer som kan påverka skatten i din kommun är skatteintäkter och utgifter, till exempel om det bor många äldre i kommunen krävs större resurser till äldreomsorgen samtidigt som skatteintäkterna är lägre. Det kan leda till en högre skatt än andra kommuner med bättre ekonomi, eller annan politisk styrning.

Måste jag betala skatt till Svenska kyrkan?

Ja, om du är medlem i Svenska kyrkan. Den ligger i genomsnitt på cirka 1 procent av din lön. Om du inte vill betala denna kyrkoavgift kan du gå ur kyrkan.

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Kristoffer på Börskollen den 3 januari 2024. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Kristoffer   Medarbetare Börskollen
Kristoffer har ett brinnande intresse för ekonomi och börsen. I rollen som skribent har han tidigare erfarenhet av att ha jobbat på nischbank och inom Fintech samt verkat på börsen personligen större delen av sitt vuxna liv. Med ett stort intresse för ekonomi, motorer och börsen i synnerhet skriver han allt ifrån nyheter om privatekonomi och bilar till nischade artiklar om mer specifika aktier.
Visa hela texten ▼

Beräkna lön efter skatt

Räkna ut din nettolön 2024

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt din så kallade nettolön. Här kan du räkna ut din nettolön dvs hur mycket pengar du får behålla efter skatt baserat på kommunal skatt, landstings skatt och om du är med i kyrkan.


Resultat

Du får behålla 0 kr efter skatt
Skatter och avgifter i ALE kommun
Kommun & församlingALE - NÖDINGE FÖRSAMLING
Skattesats exkl. kyrkoavgift33.627%
Kyrkoavgift0.84%
Begravningsavgift0.277%
Landstingsskatt11.48%

Uträkning lön och skatter

Beskattningsbar inkomst
Arbetsgivaren betalar0 kr
Bruttolön0 kr
Grundavdrag0 kr
Beskattningsbar inkomst0 kr
Skatter
Kommunalskatt & Landstingsskatt0 kr
Statlig skatt0 kr
Jobbskatteavdrag0 kr
Avgifter
Kyrkoavgift0 kr
Begravningsavgift0 kr
Public service-avgift0 kr
Resultat
Summa skatter & avgifter0 kr
Nettolön efter skatt0 kr

Kolla vad grannen tjänar i lön?

Med Lönekollen kan du – helt anonymt – se lönen för alla i Sverige från 16 år direkt på skärmen. Utöver detta kan du även se inkomst av kapital, eventuella betalningsanmärkningar med mera. Ingen kopia skickas till den omfrågade.

STÄNG X
Se lönen för alla i Sverige från 16 år - helt anonymt
Upptäck inkomst av kapital & betalningsanmärkningar m.m
Ingen kopia skickas till den omfrågade

Kommunalskatten 2024 – alla landets kommuner

Här hittar du en aktuell lista över de totala skattesatserna i landets samtliga 290 kommuner. Uppgifterna bygger på officiella uppgifter från Skatteverket och presenteras i bokstavsordning.

Kommunalskatt

KommunSkattesatsÅr
ALE33.627%2024
ALINGSÅS33.117%2024
ALVESTA33.697%2024
ANEBY34.127%2024
ARBOGA33.567%2024
ARJEPLOG35.117%2024
ARVIDSJAUR34.417%2024
ARVIKA33.707%2024
ASKERSUND34.427%2024
AVESTA33.877%2024
BENGTSFORS34.677%2024
BERG34.497%2024
BJURHOLM34.777%2024
BJUV32.447%2024
BODEN34.217%2024
BOLLEBYGD33.347%2024
BOLLNÄS33.647%2024
BORGHOLM33.717%2024
BORLÄNGE34.327%2024
BORÅS33.067%2024
BOTKYRKA32.807%2024
BOXHOLM33.647%2024
BROMÖLLA34.017%2024
BRÄCKE35.367%2024
BURLÖV31.547%2024
BÅSTAD31.687%2024
DALS-ED34.967%2024
DANDERYD30.907%2024
DEGERFORS35.577%2024
DOROTEA35.427%2024
EDA34.227%2024
EKERÖ31.877%2024
EKSJÖ34.297%2024
EMMABODA34.097%2024
ENKÖPING33.327%2024
ESKILSTUNA33.127%2024
ESLÖV31.997%2024
ESSUNGA33.327%2024
FAGERSTA33.267%2024
FALKENBERG32.777%2024
FALKÖPING33.707%2024
FALUN33.977%2024
FILIPSTAD34.227%2024
FINSPÅNG33.977%2024
FLEN33.377%2024
FORSHAGA34.307%2024
FÄRGELANDA34.667%2024
GAGNEF34.197%2024
GISLAVED34.027%2024
GNESTA33.227%2024
GNOSJÖ34.277%2024
GOTLAND33.877%2024
GRUMS34.457%2024
GRÄSTORP33.747%2024
GULLSPÅNG34.247%2024
GÄLLIVARE34.167%2024
GÄVLE34.047%2024
GÖTEBORG32.877%2024
GÖTENE33.877%2024
HABO34.207%2024
HAGFORS33.977%2024
HALLSBERG34.127%2024
HALLSTAHAMMAR32.967%2024
HALMSTAD32.657%2024
HAMMARÖ34.877%2024
HANINGE32.337%2024
HAPARANDA34.117%2024
HEBY34.487%2024
HEDEMORA34.077%2024
HELSINGBORG31.667%2024
HERRLJUNGA33.697%2024
HJO33.757%2024
HOFORS34.647%2024
HUDDINGE32.127%2024
HUDIKSVALL33.397%2024
HULTSFRED34.047%2024
HYLTE34.127%2024
HÄLLEFORS34.627%2024
HÄRJEDALEN34.447%2024
HÄRNÖSAND34.907%2024
HÄRRYDA32.257%2024
HÄSSLEHOLM32.657%2024
HÅBO33.577%2024
HÖGANÄS31.187%2024
HÖGSBY34.347%2024
HÖRBY32.537%2024
HÖÖR33.207%2024
JOKKMOKK34.567%2024
JÄRFÄLLA31.897%2024
JÖNKÖPING33.677%2024
KALIX34.167%2024
KALMAR33.947%2024
KARLSBORG33.077%2024
KARLSHAMN34.547%2024
KARLSKOGA34.577%2024
KARLSKRONA33.967%2024
KARLSTAD33.227%2024
KATRINEHOLM33.227%2024
KIL34.307%2024
KINDA33.277%2024
KIRUNA34.667%2024
KLIPPAN32.207%2024
KNIVSTA32.897%2024
KRAMFORS34.707%2024
KRISTIANSTAD32.917%2024
KRISTINEHAMN33.927%2024
KROKOM34.147%2024
KUMLA34.117%2024
KUNGSBACKA33.007%2024
KUNGSÖR33.187%2024
KUNGÄLV33.197%2024
KÄVLINGE29.967%2024
KÖPING33.317%2024
LAHOLM33.077%2024
LANDSKRONA31.697%2024
LAXÅ34.757%2024
LEKEBERG35.007%2024
LEKSAND33.727%2024
LERUM32.407%2024
LESSEBO34.087%2024
LIDINGÖ30.497%2024
LIDKÖPING33.017%2024
LILLA EDET34.127%2024
LINDESBERG34.877%2024
LINKÖPING32.027%2024
LJUNGBY33.347%2024
LJUSDAL34.147%2024
LJUSNARSBERG34.077%2024
LOMMA31.097%2024
LUDVIKA33.977%2024
LULEÅ34.117%2024
LUND32.697%2024
LYCKSELE34.677%2024
LYSEKIL34.217%2024
MALMÖ32.697%2024
MALUNG-SÄLEN34.477%2024
MALÅ34.977%2024
MARIESTAD33.017%2024
MARK33.267%2024
MARKARYD33.587%2024
MELLERUD34.357%2024
MJÖLBY33.727%2024
MORA34.247%2024
MOTALA33.527%2024
MULLSJÖ34.377%2024
MUNKEDAL35.137%2024
MUNKFORS33.977%2024
MÖLNDAL32.267%2024
MÖNSTERÅS34.347%2024
MÖRBYLÅNGA34.347%2024
NACKA30.537%2024
NORA34.827%2024
NORBERG33.817%2024
NORDANSTIG34.297%2024
NORDMALING34.877%2024
NORRKÖPING33.577%2024
NORRTÄLJE32.377%2024
NORSJÖ34.977%2024
NYBRO34.467%2024
NYKVARN32.627%2024
NYKÖPING32.527%2024
NYNÄSHAMN32.507%2024
NÄSSJÖ34.577%2024
OCKELBO34.547%2024
OLOFSTRÖM34.027%2024
ORSA34.227%2024
ORUST34.217%2024
OSBY34.267%2024
OSKARSHAMN34.487%2024
OVANÅKER33.647%2024
OXELÖSUND33.327%2024
PAJALA35.017%2024
PARTILLE31.717%2024
PERSTORP32.267%2024
PITEÅ33.867%2024
RAGUNDA35.197%2024
ROBERTSFORS34.777%2024
RONNEBY33.957%2024
RÄTTVIK33.727%2024
SALA33.467%2024
SALEM32.327%2024
SANDVIKEN33.397%2024
SIGTUNA32.657%2024
SIMRISHAMN31.967%2024
SJÖBO32.377%2024
SKARA33.657%2024
SKELLEFTEÅ34.227%2024
SKINNSKATTEBERG33.617%2024
SKURUP31.877%2024
SKÖVDE33.367%2024
SMEDJEBACKEN34.367%2024
SOLLEFTEÅ34.957%2024
SOLLENTUNA30.777%2024
SOLNA30.027%2024
SORSELE35.227%2024
SOTENÄS33.747%2024
STAFFANSTORP30.547%2024
STENUNGSUND33.397%2024
STOCKHOLM30.425%2024
STORFORS34.657%2024
STORUMAN34.727%2024
STRÄNGNÄS32.777%2024
STRÖMSTAD33.667%2024
STRÖMSUND35.197%2024
SUNDBYBERG31.907%2024
SUNDSVALL34.157%2024
SUNNE33.577%2024
SURAHAMMAR33.467%2024
SVALÖV32.197%2024
SVEDALA31.697%2024
SVENLJUNGA33.807%2024
SÄFFLE33.477%2024
SÄTER34.237%2024
SÄVSJÖ33.957%2024
SÖDERHAMN33.447%2024
SÖDERKÖPING33.807%2024
SÖDERTÄLJE32.807%2024
SÖLVESBORG34.137%2024
TANUM33.317%2024
TIBRO33.467%2024
TIDAHOLM33.827%2024
TIERP33.277%2024
TIMRÅ34.757%2024
TINGSRYD34.277%2024
TJÖRN33.467%2024
TOMELILLA32.067%2024
TORSBY33.977%2024
TORSÅS34.067%2024
TRANEMO33.257%2024
TRANÅS34.03%2024
TRELLEBORG31.857%2024
TROLLHÄTTAN34.117%2024
TROSA32.507%2024
TYRESÖ32.157%2024
TÄBY30.207%2024
TÖREBODA33.477%2024
UDDEVALLA33.917%2024
ULRICEHAMN32.807%2024
UMEÅ34.427%2024
UPPLANDS VÄSBY32.077%2024
UPPLANDS-BRO32.057%2024
UPPSALA33.127%2024
UPPVIDINGE34.077%2024
VADSTENA34.627%2024
VAGGERYD33.527%2024
VALDEMARSVIK34.307%2024
VALLENTUNA31.557%2024
VANSBRO34.207%2024
VARA34.127%2024
VARBERG32.007%2024
VAXHOLM31.957%2024
VELLINGE29.957%2024
VETLANDA34.047%2024
VILHELMINA35.027%2024
VIMMERBY34.497%2024
VINDELN34.977%2024
VINGÅKER33.777%2024
VÄNERSBORG33.967%2024
VÄNNÄS34.977%2024
VÄRMDÖ31.637%2024
VÄRNAMO33.557%2024
VÄSTERVIK33.297%2024
VÄSTERÅS31.517%2024
VÄXJÖ32.467%2024
VÅRGÅRDA33.367%2024
YDRE34.377%2024
YSTAD31.567%2024
ÄLMHULT34.137%2024
ÄLVDALEN34.697%2024
ÄLVKARLEBY34.677%2024
ÄLVSBYN34.067%2024
ÄNGELHOLM31.747%2024
ÅMÅL34.217%2024
ÅNGE34.897%2024
ÅRE34.197%2024
ÅRJÄNG33.927%2024
ÅSELE35.227%2024
ÅSTORP31.747%2024
ÅTVIDABERG34.217%2024
ÖCKERÖ33.317%2024
ÖDESHÖG34.427%2024
ÖREBRO33.927%2024
ÖRKELLJUNGA30.517%2024
ÖRNSKÖLDSVIK34.277%2024
ÖSTERSUND33.997%2024
ÖSTERÅKER29.257%2024
ÖSTHAMMAR33.677%2024
ÖSTRA GÖINGE32.447%2024
ÖVERKALIX34.417%2024
ÖVERTORNEÅ33.367%2024