Eyeonid föreslår nyemission på 17,8 miljoner kronor före emissionskostnader
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eyeonid föreslår nyemission på 17,8 miljoner kronor före emissionskostnader

Styrelsen för teknikbolaget Eyeonid kallar till extra bolagsstämma den 6 oktober för att besluta om ett förslag om att genomföra en fullt garanterad nyemission av units, om totalt cirka 17,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nettoemissionslikviden från emissionen planeras främst att användas till att säkerställa både teknisk- och kommersiell produktutveckling, återbetalning av befintliga lån samt till kommersiella insatser.

Den föreslagna emissionen är säkerställd av ett garantikonsortium, syndikerat av den finansiella rådgivaren, via en bottengaranti uppgående till cirka 14,2 miljoner kronor samt via en toppgaranti uppgående till cirka 3,6 miljoner kronor, totalt cirka 17,8 miljoner kronor.

De föreslagna villkoren i emissionen innefattar att för varje (1) befintlig aktie erhålls en (1) uniträtt. Vidare föreslås fyra (4) uniträtter ge rätt att teckna sju (7) units till en kurs om 0,03 kronor per unit. Varje unit planeras bestå av en nyemitterad (1) aktie och en (1) vederlagsfri teckningsoption av serie TO8. Teckningstiden planeras till den 12 oktober - 26 oktober 2022.

En (1) teckningsoption av serie TO8 ger innehavaren rätt att under nyttjandeperioden från och med 1 februari 2023 till och med 28 februari 2023 teckna en (1) ny aktie. Teckningskursen för ny aktie vid nyttjande av teckningsoptionen skall vara en kurs motsvarande en rabatt om cirka 30,0 procent mot den volymvägda genomsnittskursen, dock lägst aktiens kvotvärde, under handelsperioden från och med 17 januari 2023 till och med 30 januari 2023.

Utspädningen i företrädesemissionen uppgår till cirka 63,6 procent, beräknat på nya aktier dividerat med totalt antal utestående aktier efter företrädesemissionen. Vid fullt utnyttjande av de i uniten vidhängande teckningsoptionerna tillkommer en utspädningseffekt om cirka 38,9 procent. Aktieägare som väljer att inte teckna i företrädesemissionen kan därmed maximalt vidkännas en utspädningseffekt om 77,8 procent.

Sista dagen för handel i aktien inklusive rätt till uniträtter är preliminärt den 6 oktober 2022.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Eyeonid

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Eyeonid

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt