Nyhet

FDA accepterar Orions tilläggsansökan för kombinationsbehandling med darolutamide

Finska läkemedelsbolaget Orion meddelar att amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har accepterat företagets tilläggs-NDA (New Drug Application) för läkemedelskandidaten darolutamide i kombination med docetaxel, för behandling av metastaserande hormonkänslig prostatacancer (mHSPC).

Vidare beviljar FDA även prioriterad granskning för kombinationsbehandlingen.

Darolutamide är redan godkänt i över 60 marknader globalt och säljs under varumärket Nubeqa. Dock behandlar Nubeqa patienter med icke-metastaserande kastrationsresistent prostatacancer (nmCRPC), som löper hög risk att utveckla metastaserande sjukdom.

Prioriterad granskning (Priority Review) ges till kandidater som skulle kunna innebära betydande förbättringar av säkerhet eller effektivitet av en behandling, diagnos eller förebyggandet av allvarliga tillstånd, jämfört med standardapplikationer. FDA:s mål är att nå ett beslut inom sex månader, jämfört med tio månader som gäller för en standardgranskning.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orion B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orion B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt