Orion B (FI) (ORNBV) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Orion B (FI) aktie

ORNBV  

Orion är en finsk koncern med verksamhet inom läkemedelsindustrin. Bolaget bedriver idag forskning och utveckling av humana – och veterinära läkemedel, där störst fokus innehas inom sjukdomar som drabbar nervsystemet, samt onkologi och luftvägssjukdomar. Idag återfinns bolagets produkter på global nivå, med störst närvaro inom Skandinavien och övriga Europa. Bolagets huvudkontor ligger i Espoo.

Orion B (FI) tillhör sektorn Hälsovård och branschen Läkemedel. Bolaget har ett börsvärde på 5 080 MEUR, en omsättning på 1 090 MEUR och med ett resultat på 212 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Orion B (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Orion B (FI) (ORNBV) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Orion B (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern ORNBV. Aktien har ett P/E-tal på 23.9 och P/S-tal på 4.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Orion B (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Orion B (FI) senaste utdelning är 1.5 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Orion B (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Orion B (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Orion B (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Orion B (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Orion B (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Orion B (FI)

Orion B (FI)

TickerORNBV
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorHälsovård
BranschLäkemedel
Börsvärde5 080 MEUR
Omsättning1 090 MEUR
Vinst212 MEUR
P/E23.9
P/S4.8
Utdelning1.5 EUR
Direktavkastning4.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Orion B (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Orion B (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter