FDA godkänner Bioinvents IND-ansökan för BI-1607
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FDA godkänner Bioinvents IND-ansökan för BI-1607

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt läkemedelsbolaget Bioinvents IND-ansökan (Investigatory New Drug) för antikroppen BI-1607, enligt ett pressmeddelande. Godkännandet gör det möjligt att utvidga den pågående fas 1/2a-studien till att också omfatta patienter i USA.

BI-1607 syftar till att förbättra effekten och övervinna resistensen mot befintliga cancerbehandlingar såsom trastuzumab.

Studien befinner sig för närvarande i doseskaleringsdelen av fas 1. Den valda dosen kommer att studeras i en påföljande fas 2a-del där BI-1607 i kombination med trastuzumab ska ges till patienter med avancerad HER2+ bröstcancer, metastaserad magcancer eller cancer i den övre magmunnen.

"Prekliniska data indikerar att BI-1607 har potential att förbättra effekten av nuvarande anti-HER2-behandling såsom trastuzumab, och har därmed potential att avsevärt förbättra behandlingsalternativen för patienter med bröstcancer, mag- och gastroesofageal cancer. Med BI-1607 som utvecklas väl i sin fas 1/2a-studie har BioInvent fyra olika läkemedelskandidater i fem kliniska prövningar, vilket understryker produktiviteten i vår teknologiplattform", kommenterar Martin Welschof, vd för Bioinvent.

HER2 driver tumörbildning och tumörtillväxt och är överuttryckt i ungefär 20 procent av bröstcancertyper, magcancer och cancer i den övre magmunnen, skriver bolaget

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bioinvent

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bioinvent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt