Nyhet

Fragbite

Fragbite rapporterar ökad ebitda

Mobilspelsutvecklaren och esport-bolaget Fragbite redovisar en betydligt högre omsättning och högre ebitda under fjärde kvartalet jämfört med året innan. Samtidigt ökade nettoförlusten under perioden.

Omsättningen steg till 60,3 miljoner kronor (1,2). Den stora skillnaden beror på förvärven av Fragbite, Playdigious och Lucky Kat som gjorts under 2021.

Ebitda-resultat blev 10,2 miljoner kronor (2,3), med en ebitda-marginal på 16,9 procent (191,7).

Rörelseresultatet blev -11,4 miljoner kronor (-2,1). Resultatet är belastat med en nedskrivning av immateriell tillgång på 7,3 miljoner kronor kopplat till speltiteln Army Battle som är under avveckling.

Resultatet efter skatt blev -14,3 miljoner kronor (-2,1), och per aktie -0,17 kronor (-0,06).

"Vi kommer att fortsätta att investera i verksamheten med ett särskilt fokus på nya esport och spelutvecklingsprojekt. Jag är trygg med vår strategi att erbjuda e-sportkoncept, mobilspel och Web3-spel med hög kvalitet och attraktionskraft. När jag summerar 2021 är min slutsats att vår strategi fungerar och skapar god avkastning med diversifierad risk", kommenterar vd Stefan Tengvall.

Fragbite, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning60,31,24 925,0%
EBITDA10,22,3343,5%
EBITDA-marginal16,9%191,7%
Rörelseresultat-11,4-2,1
Nettoresultat-14,3-2,1
Resultat per aktie, kronor-0,17-0,06


http://media.finwire.com/media/FWS006F870-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fragbite

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fragbite

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt