Lucid Group kapar produktionsprognosen för 2022 med 40 procent - aktien rasade i efterhandeln
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lucid Group kapar produktionsprognosen för 2022 med 40 procent - aktien rasade i efterhandeln

Lucid

Elbilstillverkaren Lucid Group har sänkt sin produktionsprognos för 2022 med hela 40 procent, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget hade tidigare planerat att tillverka 20 000 bilar men bedömer nu 12 000 till 14 000 att vara det mer realistiska målet. Bakgrunden är komponentbristen. Samtidigt är denna inte kopplad till den globala chipbristen enligt Lucid utan svårigheter med att komma åt andra delar, så som glas.

Lucid presenterade sin nya guidning i samband med Q4-rapporten. Den visar att omsättningen ökade till 26,4 miljoner dollar (3,9), men att också förlusten skenade iväg till -1 046 miljoner dollar (-297).

Lucid släppte rapporten efter börsstängningen i USA på måndagen. Aktien rasade 14 procent i efterhandeln.

https://ir.lucidmotors.com/news-releases/news-release-details/lucid-announces-fourth-quarter-and-full-year-2021-financial

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lucid Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lucid Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.