Nyhet

Sociallite

Sociallite Us minskade ebitda-förlusten i Q4

Teknikbolaget Sociallite Us redovisar en betydligt högre omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Ebitda-förlusten minskade under perioden. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen steg till 4,1 miljoner kronor (1,8).

Ebitda-resultat blev -0,6 miljoner kronor (-1,3).

Rörelseresultatet blev -10,1 miljoner kronor (-1,9).

Resultatet före skatt var -11,9 miljoner kronor (-2,3).

Resultatet efter skatt blev -11,3 miljoner kronor (-1,9), och per aktie -0,15 kronor (-0,45).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -5,8 miljoner kronor (5,1).

Likvida medel uppgick till 4,4 miljoner kronor (0,2).

Bolaget har efter förvärvet av Connectio.io fortsatt att expandera inom digitala produkter och öka den potentiella kundgruppen.

”Parallellt med detta har ett ihärdigt arbete pågått med synergi-realiseringar för att skapa en så effektiv organisation som möjligt”, säger vd Christian Kronegård.

Efter periodens slut har Sociallite Us också förvärvat Torget Updated Sweden och plattformen hostingdata.co.uk.

Förvärven har lett till att man också lagt fokus på att ta fram en gemensam marknadsföringsplan för att skapa goda förutsättningar för framtida omsättningssynergier så snart som möjligt.

”Ett steg i detta har varit att utöka antalet marknadsföringspartners för att ge alla våra tillgångar en mer diversifierad verktygslåda när det kommer till våra marknadsföringsinitiativ. Implementeringen av denna strategi initierades under årets sista kvartal och är något vi som grupp fortsätter utveckla dagligen för att nå en långsiktigt skalbar modell”, säger vd Kronegård.

Sociallite Us, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning4,11,8127,8%
EBITDA-0,6-1,3
Rörelseresultat-10,1-1,9
Resultat före skatt-11,9-2,3
Nettoresultat-11,3-1,9
Resultat per aktie, kronor-0,15-0,45
Kassaflöde från löpande verksamhet-5,85,1
Likvida medel4,40,22 100,0%
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS006FA7C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sociallite US

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sociallite US

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt