Nyhet

Vadsbo Switchtech genomför en företrädesemission på 10,4 miljoner kronor

Teknikbolaget Vadsbo Switchtech har beslutat att genomföra en företrädesemission för att stärka rörelsekapitalet och öka den finansiella beredskapen med anledning av planerad expansion och framtida förvärv. Emissionen genomförs med stöd av det bemyndigande styrelsen fick av aktieägarna på årsstämman den 20 maj 2021. Det framgår av ett pressmedelande.

Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 10,4 miljoner kronor före emissionskostnaderna på 0,5 miljoner kronorr. Teckningsåtaganden har getts av bolagets större aktieägare, vilka även vederlagsfritt garanterar emissionen fullt.

Villkoren i nyemissionen är 1:5, innebärande att fem befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 3,60 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 25 april och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 26 april. Teckningstiden löper från 2 maj till 17 maj och handel med teckningsrätter sker den 2 maj till 12 maj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt