Efter teknikbolagets rapport – här är analytikernas dom

Efter Dynavox kvartalsrapport har flera finansinstitut justerat sina prognoser och rekommendationer för företaget. Kepler, DNB Carnegie och Danske Bank har alla gett sina synpunkter på framtiden för det svenska teknikbolaget.
- Kepler höjer riktkursen till 135 kronor men sänker rekommendationen till behåll.
- DNB Carnegie höjer riktkursen till 140 kronor, fortsatt köp.
- Danske Bank höjer till köp med ny riktkurs på 150 kronor.
Förra fredagen presenterade Dynavox sin rapport för det andra kvartalet. Rapporten har lett till att flera aktörer, inklusive Kepler, DNB Carnegie och Danske Bank, har uppdaterat sina riktkurser och rekommendationer. Enligt Finwire ses Dynavox som ett företag med potential för fortsatt stark tillväxt, även om långsiktiga investeringar krävs.
Kepler ser utrymme för tillväxt och marginalförbättringar
Kepler behåller en positiv syn på Dynavox, men sänker rekommendationen från köp till behåll. Trots detta höjs riktkursen från 85 till 135 kronor. Analysen pekar på en förväntad omsättningstillväxt på 38 respektive 35 procent under 2026 och 2027. Investeringar i forskning och utveckling samt ERP-system förväntas förbättra marginalerna från 2026.
Kepler ser utrymme för marginalförbättringar från 2026 när investeringar i FoU och ERP är genomförda, men bedömer att tillväxt över 30 procent efter 2027 kräver fortsatt höga investeringar.
Kepler
Keplers långsiktiga basfall inkluderar en årlig tillväxttakt på 10 procent för perioden 2028–2034, med en ebit-marginal på 18 procent. Denna projektion bygger på förväntningar om att bolaget fortsätter att göra betydande investeringar.
Andra aktörer höjer sina prognoser
DNB Carnegie har också uppdaterat sina prognoser och höjt riktkursen för Dynavox till 140 kronor, samtidigt som de upprepar sin köprekommendation. Danske Bank har en liknande syn och höjer sin rekommendation till köp, med en ny riktkurs på 150 kronor, upp från tidigare 110 kronor.
Dynavox, med huvudkontor i Danderyd, utvecklar hjälpmedel för kommunikation, särskilt anpassade för personer med funktionsnedsättningar. Företaget erbjuder produkter som kan styras med ögonrörelser eller pekskärmar och används av både individer och vårdpersonal.