DNB Bank (NO) (DNB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

DNB Bank (NO) aktie

🔔 Skapa bevakning

DNB  

DNB bedriver bankverksamhet på den norska marknaden. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster, inkluderat rådgivning inom lån, pension, försäkring samt övrig traditionell kapitalförvaltning. Kunderna återfinns främst bland företagskunder inom varierande sektorer, där DNB erbjuder olika finansieringslösningar. Banken har huvudkontor i Oslo.

DNB Bank (NO) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 335 001 MNOK, en omsättning på 57 338 MNOK och med ett resultat på 22 251 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien DNB Bank (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper DNB Bank (NO) (DNB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

DNB Bank (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern DNB. Aktien har ett P/E-tal på 15.1 och P/S-tal på 6.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

DNB Bank (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

DNB Bank (NO) senaste utdelning är 8.4 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

DNB Bank (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se DNB Bank (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter DNB Bank (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien DNB Bank (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i DNB Bank (NO).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om DNB Bank (NO)

DNB Bank (NO)

TickerDNB
ListaOBX
LandNorge
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde335 001 MNOK
Omsättning57 338 MNOK
Vinst22 251 MNOK
P/E15.1
P/S6.2
Utdelning8.4 NOK
Direktavkastning3.9%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien DNB Bank (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om DNB Bank (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter