DNB (NO) (DNB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

DNB (NO) aktie

DNB  

DNB bedriver bankverksamhet på den norska marknaden. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster, inkluderat rådgivning inom lån, pension, försäkring samt övrig traditionell kapitalförvaltning. Kunderna återfinns främst bland företagskunder inom varierande sektorer, där DNB erbjuder olika finansieringslösningar. Banken har huvudkontor i Oslo.

DNB (NO) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 279 974 MNOK, en omsättning på 57 338 MNOK och med ett resultat på 20 807 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien DNB (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper DNB (NO) (DNB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

DNB (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern DNB. Aktien har ett P/E-tal på 13.5 och P/S-tal på 5.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

DNB (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

DNB (NO) senaste utdelning är 8.4 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 4.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

DNB (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se DNB (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter DNB (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien DNB (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i DNB (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om DNB (NO)

DNB (NO)

TickerDNB
ListaOBX
LandNorge
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde279 974 MNOK
Omsättning57 338 MNOK
Vinst20 807 MNOK
P/E13.5
P/S5.2
Utdelning8.4 NOK
Direktavkastning4.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien DNB (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om DNB (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter