Danske Bank (DK) (DANSKE) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Danske Bank (DK) aktie

🔔 Skapa bevakning

DANSKE  

Danske Bank bedriver bankverksamhet. Inom bolaget erbjuds ett brett utbud av finansiella tjänster och lösningar. Rådgivning erbjuds nordiska kunder med verksamhet utomlands, där Danske Bank har kontor i Ryssland, Nordamerika och Asien. Banken erbjuder lösningar för både privat- och företagskunder inom rådgivning, förvaltning, försäkring och lån. Bolagets huvudkontor ligger i Köpenhamn.

Danske Bank (DK) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 91 952 MDKK, en omsättning på 27 233 MDKK och med ett resultat på 9 018 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Danske Bank (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Danske Bank (DK) (DANSKE) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Danske Bank (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern DANSKE. Aktien har ett P/E-tal på 10.2 och P/S-tal på 3.3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Danske Bank (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Danske Bank (DK) senaste utdelning är 2 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Danske Bank (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Danske Bank (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Danske Bank (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Danske Bank (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Danske Bank (DK).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Danske Bank (DK)

Danske Bank (DK)

TickerDANSKE
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde91 952 MDKK
Omsättning27 233 MDKK
Vinst9 018 MDKK
P/E10.2
P/S3.3
Utdelning2 DKK
Direktavkastning1.9%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Danske Bank (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Danske Bank (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter