Alltainer minskar omsättning och rörelseresultat - har flera dialoger igång i Sverige
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Alltainer minskar omsättning och rörelseresultat - har flera dialoger igång i Sverige

Alltainer

Sjöcontainerbolaget Alltainer redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade. Samtidigt har bolaget flera dialoger igång för nya affärer.

Omsättningen sjönk 70,3 procent till 1,1 miljoner kronor (3,7).

Ebitda-resultatet blev -1,7 miljoner kronor (-0,5). Rörelseresultatet blev -2,2 miljoner kronor (-0,8). Resultatet efter skatt blev -2,3 miljoner kronor (-0,8). Resultat per aktie hamnade på -0,20 kronor (-0,09).

"Hösten 2023 kantades av ett antal utmaningar. Mot bakgrund av de höjda räntorna globalt valde en del av våra kunder att skjuta upp möjliga order till senare, och i Sverige blev projekt stående i avvaktande på aktivering av större fabriksbyggen. Det fanns en del osäkerhet kring både H2GS och Putailai i Timrå, men nu verkar båda projekten röra sig framåt igen. Med denna bakgrund blev omsättningen för halvåret låg och resultatet följaktligen negativt", uppger vd Jakob Kesje i rapporten.

Företaget såg en återhämtning i december med en orderingång värd 4 miljoner kronor kopplat till beställningar på kontorscontainers från den amerikanska armén.

"Detta är första återkommande ordern från Pacific Unlimited, vilket bekräftar vår kvalitet och våra
konkurrenskraftiga priser. Denna order bäddar för det framtida samarbetet både med vår partner på Guam och med den amerikanska armén, som har många projekt på gång i Stilla Havet", uppger Kesje.

Företaget är aktuella med en nyemission om 6,3 miljoner kronor, ett kapital som skall användas till att bearbeta marknaden, effektivisera produktionen, genomföra viktiga projekt såsom certifiering av boendecontainers i USA samt initiera projektet att ställa upp en containerby i Boden.

"I Sverige har vi en rejäl offertstock på arbetarbostäder till en rad orter där större industribyggen eller infrastrukturprojekt är igång eller planerade. Som exempel kan jag nämna ett flertal projekt i Boden inför uppförandet av H2 Green Steel stålfabrik, projekt runt Mariestad inför etableringen av Volvos batterifabrik, och andra orter som Gotland, Timrå, Lysekil, Kiruna mm. Dialoger pågår men vi har ambitionen att flera av projekten ska komma till avslut innan sommaren", uppger Kesje.

I USA fortgår arbetet med att certifiera bolagets boendecontainer vilket i fallet med North Carolina kan vara klart inom ett par månader. I USA arbetar man även med att sälja kontorscontainer och det har börjat att röra på sig bland företagets större kunder.

Alltainer, MkrQ2-2023/2024Q2-2022/2023Förändring
Nettoomsättning1,13,7-70,3%
EBITDA-1,7-0,5
Rörelseresultat-2,2-0,8
Nettoresultat-2,3-0,8
Resultat per aktie, kronor-0,20-0,09


http://media.finwire.com/media/FWS0097CC2-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alltainer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alltainer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt