Philly Shipyard aktie | PHLY | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Philly Shipyard

Philly Shipyard aktie • PHLY

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnPhilly Shipyard
StatusNoterad
TickerPHLY
ListaOslo Expand
LandNorge
SektorIndustri
BranschSjöfart & Rederi
UtdelningNej
Första handelsdag25 Nov 2010
Nästa rapport07 May
Antal ägare Avanza25 st
Antal ägare Nordnet735 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Philly Shipyard är en norsk fartygsutvecklare vars fartyg är avsedda att användas inom Jones Act marknaden. Enligt stadgade regler skall samtliga fartyg som transporterar varor inom USA ägas, byggas och drivas av amerikanska medborgare. Främst sker specialisering inom utvecklingen av diverse handelsfartyg. Bolaget var tidigare känt under namnet Aker Philadelphia Shipyard och grundades 1997.
Dölj beskrivning ▲

Philly Shipyards aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa Philly Shipyard

Analysera Philly Shipyard

Handla Philly Shipyard

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Rapporter Philly Shipyard

Vi har inte samlat in tillräckligt med rapporter för Philly Shipyard än, men vi hoppas kunna göra det snart.

Rapportestimat Philly Shipyard

Bolag i samma branch som Philly Shipyard

MPC Container Ships är ett investmentbolag. Idag äger och driver bolaget över en stor andel containerfartyg.

A.P Møller -Mærsk är verksamma inom transport – och logistikbranschen.

D/S Norden innehar verksamhet inom sjöfart. Verksamheten styrs utifrån egenägda flottor, med störst specialisering inom segmentet torrbulk, som innefattar transport av diverse råvaror.

2020 Bulkers är ett rederi. Bolaget är en transportör av diverse råvaror som exempelvis järnmalm, kol och spannmålsprodukter.

Höegh Autoliners är en global leverantör av transporttjänster inom Roll-on Roll-off (RoRo) segmentet.

DFDS är verksamma inom sjöfart, logistik-, gods- och passagerartransport.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Philly Shipyard

Ska man investera i Philly Shipyard aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Philly Shipyard en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Philly Shipyard.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Philly Shipyard utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Philly Shipyard utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Philly Shipyard rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-05-07.

Det är altså 18 dagar kvar till nästa rapport i Philly Shipyard.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Liknande bolag som Philly Shipyard

Många som är intresserade av Philly Shipyard titar ofta på andra bolag i samma branch, Sjöfart & Rederi. Några av de mest populära bolagen är MPC Container Ships från Norge, A.P. Moller Maersk från Danmark och D/S Norden från Danmark

Philly Shipyard forum

Var kan jag diskutera Philly Shipyard och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Philly Shipyard: Philly Shipyard forum.

När du har hittat ett aktieforum för Philly Shipyard som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Philly Shipyard via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Philly Shipyard

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Philly Shipyard

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Philly Shipyard!

STÄNG X
Handla aktier i Philly Shipyard
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Philly Shipyard aktie att handla på börsen?

Ja, Philly Shipyard är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Philly Shipyard.

Vad har hänt med Philly Shipyard aktien?

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Philly Shipyard aktien - är den övervärderad?

Philly Shipyard kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Philly Shipyard aktien - är den undervärderad?

Philly Shipyard kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Philly Shipyard aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Philly Shipyard. Hos dessa nätmäklare kan du även se Philly Shipyard aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Philly Shipyard?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Philly Shipyard på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.