Resurs Holding (RESURS) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Resurs Holding aktie

🔔 Skapa bevakning

RESURS  

Resurs Holding är verksamma inom finansbranschen. Bolaget är särskilt inriktade mot konsumentkreditmarknaden där de verkar genom dotterbolagen Resurs Bank och Solid försäkring. Inom koncernen erbjuds exempelvis ett brett utbud av finansiella tjänster, huvudsakligen inriktat mot lånefinansiering, betallösningar, samt nischade försäkringsprodukter. Verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontoret i Helsingborg.

Resurs Holding tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Kredit & Finansiering. Bolaget har ett börsvärde på 8 230 MSEK, en omsättning på 3 680 MSEK och med ett resultat på 920 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Resurs Holding

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Resurs Holding (RESURS) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Resurs Holding aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern RESURS. Aktien har ett P/E-tal på 8.9 och P/S-tal på 2.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Resurs Holding utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Resurs Holding senaste utdelning är 2.7 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 6.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Resurs Holding Avanza – se aktiekurs idag

Se Resurs Holding senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Resurs Holding – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Resurs Holding.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Resurs Holding.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Resurs Holding

Resurs Holding

TickerRESURS
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschKredit & Finansiering
Börsvärde8 230 MSEK
Omsättning3 680 MSEK
Vinst920 MSEK
P/E8.9
P/S2.4
Utdelning2.7 SEK
Direktavkastning6.5%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Resurs Holding

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Resurs Holding? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter