Ränta på ränta kalkylator

Ränta på ränta kalkylator

Använd vår kalkylator för att beräkna ränta på ränta effekten

Fyll i kalkylatorn med dina siffror. Rimlig förväntad årsavkastning är ungefär 7-8% per år men man kan åstadkomma både högre eller lägre än så. Fyll även i hur många år du vill räkna med så uppdateras resultatet löpande. Du får ett tydligt och pedagogiskt svar som visar utvecklingen på det investerade kapitalet. Lite längre ner på sidan kan du även läsa om vad ränta-på-ränta-effekten är, hur den beräknas och hur du kan uppnå den.

Resultat

Ditt resultat för ränta på ränta-beräkningen

Din slutsumma efter 25 år blir

0 kr

Total andel avkastning ie. ränta på ränta

0 kr

Totalt antal sparande kronor

0 kr

Utvecklingen i 25 år som ett diagram

Här ser man tydligt visualiserat hur ränta på ränta över tid ger en exponentiell tillväxt av det investerade kapitalet. Testa gärna genom att justera parameterar som sparhorisont eller månadssparande i kronor ovan för att se hur resultatet förändras med hjälp av tid.

Utveckling år för år

Om du föredrar att se resultatet i tabellformat så kan denna uppställning vara något för dig.

ÅrSumma

Vad är ränta på ränta?

Ränta på ränta effekten innebär att du inte bara får ränta på dina sparade pengar utan du får även ränta på den ränta som genererats under alla föregående år. Du får kort och gott ränta på räntan. Även om det kallas ränta på ränta-effekten så fungerar den inte bara genom räntan du eventuellt får på ett sparkonto. Ränta på ränta är minst lika effektfullt när det gäller avkastningen du får från sparande i fonder eller aktier.

Nedan en förträfflig genomgång av ränta på ränta av Alexander på Nordnet.