Aktieböcker | Bra ekonomiböcker du bör läsa - Börskollen

2 min lästid

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Tips

Tips på bra aktieböcker och ekonomiböcker som du bör läsa (eller lyssna på)

Sidans innehåll

Är du intresserad och vill lära dig mer om aktier, ekonomi eller trading? Det finns mycket läsvärt när det kommer till böcker om aktier och investeringar, men informationen kan ibland vara överväldigande och lite svår att ta till sig om man börjar i fel ände.

Nedan har vi listat och sammanfattat några av de enligt oss mest läsvärda böckerna om aktier, börser, investeringar, trading, ekonomi och sparande. Listan uppdateras när vi läser någon ny bok som vi tycker skulle passa in här.

Det rör sig om allt ifrån enklare böcker om ekonomi och sparande i allmänhet, böcker författade av välkända sparprofiler såväl som mer avancerade böcker om strategier, trading eller teknisk analys av aktier.

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren investerare vill vi tro att du kommer att hitta en aktiebok eller flera böcker i vår lista nedan som passar just dig. Om du vill tipsa oss om någon bok som vi borde läsa eller som du tycker bör finnas med i vår lista är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@borskollen.se.

Lyssna eller läs böcker om aktier, ekonomi och trading digitalt

Ett alternativ till att köpa böckerna nedan i fysiskt format är att konsumera dem digitalt. Antingen genom att läsa som e-bok eller att lyssna som ljudbok. Det finns många grymma tjänster för att konsumera böcker digitalt. En är t.ex Bookbeat med 100-tals böcker i kategorin Ekonomi & Näringsliv. En annan är Nextory med bl.a många bra biografier. Båda tillhandahåller såväl e-böcker och ljudböcker samt har en riktigt bra app så att man kan lyssna när man är på språng.

Aktieböcker för nybörjare

Nedan finner du förslag på böcker för dig som vill börja spara i aktier eller precis har kommit igång.

Aktieböcker för medelerfarna investerare

Nedan finner du förslag på böcker för dig som har varit på börsen några år och vill fördjupa dig kring ämnen som teknisk eller fundamental analys etc.

Aktieböcker för erfarna och avancerade investerare

Nedan finner du förslag på böcker för dig som har bra koll på aktier och andra tillgångsslag, har några års erfarenhet av börsen och vill lära dig mer om avancerade strategier, analys etc.

Aktieböcker för nybörjare

Vägen till din första miljon

Konkret och inspirerande om hur du kan bygga din alldeles egna pengamaskin.

Läs mer
Den enkla vägen : bli rik och fri med aktier

Marcus Hernhag & Arne 'Kavastu' Talving avslöjar sin väg till rikedom från noll kronor till ekonomisk frihet. Två börsgiganter i samma bok.

Läs mer
Köp billigt - sälj dyrt : hur du blir miljonär på aktier

Den perfekta läsningen för dig som vill få större förståelse för hur aktiemarknaden fungerar - Christian Clausen, vd på Nordea

Läs mer
Rich Dad, Poor Dad Vägen till ekonomisk framgång

Här uppmuntras till en ny syn på det gamla traditionella synsättet i kring ekonomi. Kiyosaki avslöjar hemligheten till sin väg till succé

Läs mer
Bli grymt rik på aktier!

Boken vänder sig till såväl nybörjaren som står i begrepp att starta ett långsiktigt aktiesparande som till den mer erfarne placeraren som vill skaffa sig ny inspiration för sitt sparande.

Läs mer
Bygg en förmögenhet : fixa familjens ekonomi

Boken Bygg en förmögenhet visar hur du gör det! - Marcus Hernhag, författare & ekonomijournalist

Läs mer
Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40

Det kan väl inte vara möjligt. Jodå, och det levande beviset är författaren till denna bok.

Läs mer
Att lyckas med aktiesparande : den enkla vägen för nybörjare

Läs den här boken och låt oss guida dig den kloka vägen in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

Läs mer

Aktieböcker för medelerfarna investerare

Investeraren : allt du behöver veta om finansmarknaden

Investeraren ger dig omfattande kunskaper om aktier, obligationer och optioner. Här finns utförliga förklaringar av fundamental och teknisk analys samt investerarens psykologi.

Läs mer
Teknisk analys med Johnny Torssell

Johnny Torssell har arbetat professionellt som teknisk analytiker i ca 30 år och i denna bok visar författaren sina mest framgångsrika tekniker.

Läs mer
Börspsykologi : så blir du en bättre investerare

Gillar det verkligen. Boken tar upp frågor och beteenden som är enormt viktiga för att lyckas med investeringar. - Johan Isaksson, Börspodden

Läs mer

Aktieböcker för erfarna och avancerade investerare

Trade Like a Stock Market Wizard

How to Achieve Super Performance in Stocks in Any Market. "Mark's book has to be on every investor's bookshelf."

Läs mer
The Little Book That Still Beats the Market

The book will take readers on a step-by-step journey so that they can learn the principles of value investing in a way that will provide them with a long term strategy.

Läs mer
One Up On Wall Street

In this fully updated edition of his classic bestseller, Lynch explains how to research stocks and offers easy-to-follow directions for sorting out the long shots from the no shots

Läs mer
Trading in the Zone

Douglas uncovers the underlying reasons for lack of consistency and helps traders overcome the ingrained mental habits that cost them money

Läs mer