Levler omdöme 2024 | Courtagefri aktiehandel & 25 % fondrabatt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

7 min lästid

Kristoffer har ett brinnande intresse för ekonomi och börsen. I rollen som skribent skriver han allt ifrån breda nyheter om privatekonomi till nischade artiklar om specifika aktier.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Levler

Levler omdöme och recension april 2024 – Guide: Handla aktier och fonder till rabatt hos Levler

Sidans innehåll

Letar du efter en plattform som gör det både roligare och enklare att investera i aktier och fonder? Då kan Levler vara den sparapp du har väntat på. Detta är en svensk sparplattform som gör den finansiella marknaden lättillgänglig med ett användarvänligt gränssnitt och ett kostnadseffektivt erbjudande.

 • Levler är en svensk sparplattform som erbjuder ett användarvänligt gränssnitt och ett kostnadseffektivt sätt att investera i aktier och fonder, vilket gör finansiella marknaden lättillgänglig för alla användare.
 • Plattformen stöds av den etablerade finansiella rådgivaren Söderberg & Partners, vilket ger den både traditionell finansiell styrka och långsiktig stabilitet samtidigt som den förnyar och förenklar sparandet.
 • Levler har skapats genom ett samarbete mellan sparökonomen Joakim Bornold, en marknadschef, IT-utvecklare, CX-designers och finansexperter, alla med målet att skapa en plattform som är billigare, roligare och enklare att använda.

I den här recensionen tar vi en närmare titt på Levler. Vi kommer att belysa plattformens fördelar och eventuella nackdelar samt visa dig hur den kan passa in i din investeringsstrategi. Så fortsätt att läsa för att få reda på om den är något för dig!

Introduktion – Vilka är Levler?

Levler är inte ett anonymt uppstartsföretag som har dykt upp ur tomma intet. Företaget är istället resultatet av en kollektiv vision om att förändra och förenkla sparandet för gemene man. Kärnan i företaget kommer från den etablerade finansiella rådgivaren Söderberg & Partners. Detta borgar för en gedigen expertis och långsiktig stabilitet. Denna unika kombination av traditionell finansiell styrka och nytänkande gör Levler till en plattform som är lika tillförlitlig som den är innovativ.

För att kunna förverkliga denna vision gjorde sparekonomen Joakim Bornold gemensam sak med en marknadschef samt ett antal duktiga IT-utvecklare, CX-designers och finansexperter. Tillsammans använde de sitt kunnande för att skapa en sparapp som skulle fylla de tomrum som de såg i branschen. Målet var klart: att bygga en plattform som är “billigare, roligare och enklare att använda – för alla”. Teamets kollektiva driv och mångsidighet är en viktig grundsten i Levlers DNA och gör dem till en banbrytande aktör på den svenska spar- och investeringsmarknaden.

Företagets ledning och team är en stor styrka

En annan distinkt egenskap hos Levler är företagets ledning. Joakim Bornold tog rollen som ordförande och bidrog med sin expertis och vision för att utmana etablerade jättar som Avanza och Nordnet. Bornold har åratals erfarenhet av sparekonom på såväl Nordnet som Söderberg & Partners. Hans entusiasm är svår att ignorera, som när han förkunnade på Twitter: “Älskar att utmana. Tror vi har något riktigt bra på gång med Levler”. Han backas upp av Louise Hagsten, som agerar vd. Hon är en kompetent och visionär ledare som tillsammans med Joakim och teamet siktar på att göra Levler till ett fullfjädrat alternativ till de traditionella sparplattformarna.

Om man ser på Levler och Söderberg & Partners var för sig kan de till en början tyckas vara två separata företag med olika syften. Men granskar man deras relation närmare framträder en djupare och komplex symbios som förenar dem på ett nästan oskiljaktigt sätt. Denna symbios är inte en tillfällighet, utan snarare en noga kalkylerad sammansmältning av kompetens och ambition. Den gör det möjligt för de båda företagen att dra nytta av varandras styrkor och resurser.

Erbjudande: Levler erbjuder courtagefri aktiehandel fram till 2025

En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos sparplattformen Levler är att de erbjuder courtagefri aktiehandel. Detta erbjudande är giltigt fram till den 31 mars 2025. Denna dramatiska gest är förstås en välkommen nyhet för den genomsnittlige spararen. Det är också en signal om Levlers engagemang för att öppna upp den finansiella marknaden för de breda massorna av småsparare.

För många småsparare och nybörjare på börsen utgör nämligen courtagekostnaderna en stor tröskel till aktiemarknaden. Dessa kostnader äter upp en del av den eventuella vinsten och gör förlusterna större. Därför tvekar många inför att ta det första steget in på börsen. Levlers beslut att erbjuda aktiehandel utan courtage fram till 2025 är dock en omedelbar lösning på detta problem. Beslutet är också ett starkt incitament som kan locka nya investerare till plattformen.

Men det handlar inte bara om att eliminera en kostnad – beslutet understryker också Levlers filosofi om enklare och billigare sparande för alla. Som företagets vd Louise Hagsten uttrycker det: “Vi brinner för att göra sparandet enklare och billigare för alla.” I en bransch där kostnaderna snabbt kan staplas ovanpå varandra sticker deras courtagefria erbjudande ut som en transparent och kundcentrerad policy.

Courtagefri aktiehandel bara grädden på moset – Handla över 2 000 fonder till 25 procent rabatt

Det är också viktigt att betona att detta erbjudande inte är isolerat till en liten del av marknaden. Det gäller för all aktiehandel på Nasdaq Stockholm, med undantag för First North. Detta innebär att det inte bara är etablerade bolag som finns tillgängliga för den courtagefria handeln, utan även en rad olika potentiellt lukrativa investeringar inom en mängd olika sektorer. Och enligt Levlers egna uttalanden är detta bara början – företaget planerar att fortsätta expandera sina tjänster och löpande lägga till fler marknader.

Sist men inte minst är det värt att notera att detta courtagefria erbjudande bara är grädden på moset på en redan mångsidig plattform. Plattformen har nämligen ett stort utbud av över 2 000 fonder, alla med 25 procent rabatt på förvaltningsavgiften. Denna kombination av funktioner och erbjudanden gör Levler till en attraktiv plattform för dig som sparare.

Levler: recension av plattformen – så kommer du igång

Levlers app finns tillgänglig att ladda ner för iOS och Android i App Store respektive Google Play. Nedan summerar vi de externa betyg som finns att tillgå:

 • Google: 4,1 / 5 (13 röster)
 • Trustpilot: 3,5 / 5 (12 röster)
 • App Store: 4,5  / 5 (84 röster)

För att använda Levler gör du så här:

 1. Bli kund. Registrera dig som kund hos Levler genom att använda ditt mobila Bank-ID. Processen tar bara några minuter.
 2. Öppna ett investeringssparkonto (ISK). När du är registrerad kan du öppna ett eller flera ISK.
 3. Sätt in pengar. Du kan sätta in pengar på ditt ISK-konto med hjälp av Swish eller genom att göra en vanlig banköverföring.
 4. Handla fonder eller aktier. Logga in på ditt konto och bläddra igenom det tillgängliga utbudet. Lägg de fonder eller aktier du är intresserad av i din varukorg.
 5. Investera. Ange hur mycket pengar du önskar investera i de valda fonderna eller aktier och genomför sedan köpet.
 6. Följ utvecklingen. Det tar vanligtvis en handelsdag för fondköpen att genomföras. Därefter kan du följa dina innehavs utveckling direkt på Levlers plattform.

Kort sagt är Levler mer än bara en sparapp – det är en vision om en inkluderande framtid på de finansiella marknaderna. Denna vision stöttas upp av en stark ryggrad i företaget samt ett team med djupa kunskaper och en passion för innovation. Med en sådan kombination av erfarenhet, expertis och entusiasm står Levler rustat att verkligen skaka om den svenska sparmarknaden.

Fördelar med Levler:

 • Ekonomiskt fördelaktigt: Låga fondavgifter, ingen courtageavgift för aktiehandel och ingen plattformsavgift.
 • Lättillgängligt: Det är enkelt och går fort att öppna ett konto och sätta in pengar.
 • Användarvänligt: Plattformens design är både visuellt tilltalande och intuitiv att navigera i.
 • Stort sortiment: Generöst utbud av både fonder och aktier.
 • Inspirerande: Plattformen erbjuder en mängd olika förslag och inspiration till nya fondinvesteringar.

Nackdelar med Levler:

 • Begränsat utbud: Endast svenska aktier finns tillgängliga för handel och vissa populära fonder saknas (Levler betonar dock att de kommer att utöka sitt utbud löpande.)
 • Bristfälliga analysmöjligheter: Otillräckliga verktyg för den som önskar utföra djupgående aktieanalyser.

Passar Levlers plattform in i din investeringsstrategi?

Bild: Från Levlers hemsida.

Levler framstår som en digital oas för småsparare som är intresserade av enkelhet och bekvämlighet. Plattformen lockar till sig dessa sparare med ett utbud av tjänster som fokuserar på kostnadseffektivitet och användarvänlighet. Genom att erbjuda gratis aktiehandel och låga fondavgifter är Levler väldigt tilltalande för den som vill investera utan att översköljas av komplexa parametrar och data.

För den som tycker att mängder av information är överväldigande och föredrar ett verktyg som destillerar komplexiteten i aktie- och fondhandeln till några enkla nyckeltal är plattformen en skänk från ovan. Plattformen prioriterar enkelhet och bekvämlighet genom att skala bort detaljerade analysverktyg. Den koncentrerar sig på att erbjuda en intuitiv användarupplevelse med en modern app. Som småsparare får du således tillgång till en plattform som gör det lätt att snabbt agera, utan att förvänta sig att du är en mästare på finansiell analys.

Men alla investerare kommer inte att finna sig tillrätta hos Levler. För “aktienörden”, d.v.s. den seriösa investeraren som vill djupdyka i bolagens finansiella rapporter och analysera diverse nyckeltal, kan plattformen kännas alltför enkel och avskalad. Den saknar helt enkelt de avancerade verktyg som behövs för att göra en djupgående analys. Här har du endast P/E-tal, P/S-tal och börsvärde till hands, vilket förmodligen inte gör den avancerade investeraren helt nöjd.

När det kommer till trading är Levlers erbjudande en bitterljuv symfoni. Plattformen är nämligen inte designad för så pass aktiv och intensiv handel. Samtidigt kan erbjudandet om courtagefri handel på den svenska aktiemarknaden fram till mars 2025 vara tillräckligt lockande för den som vill göra snabba trades utan avgifter. Detta erbjudande kan även vara en välkommen bonus för både småsparare och mer erfarna investerare. Men det förändrar inte det faktum att Levler primärt är utformat för den långsiktiga aktieinvesteraren och fondspararen.

Sammanfattningsvis är Levler utmärkt för småspararen som söker en enkel och bekväm ingång till börsen. Men de som föredrar komplexa analytiska verktyg och aktiv handel trivs förmodligen bättre på någon annan plattform.

Vanliga frågor och svar om Levler

Vad är Levler?

Levler är en svensk sparplattform som erbjuder enkla och kostnadseffektiva lösningar för handel med fonder och aktier. Den ägs av Söderberg & Partners och riktar sig till både erfarna investerare och nybörjare.

Är Levler bra?

Ja, Levler har fått positiva omdömen för sin användarvänlighet och sina kostnadseffektiva erbjudanden, såsom courtagefri aktiehandel fram till 2025. Plattformen är attraktiv för svenska småsparare och har en bred användarbas.

Varför välja Levler?

Levler tillhandahåller en lättillgänglig och kostnadseffektiv plattform för småsparare som vill investera i fonder och aktier. Tjänsten har skapats utifrån grundidén är att sparsamhet borde vara lika enkelt som att handla andra produkter online.

Vem äger Levler?

Levler startades av tre personer som tidigare arbetade på Söderberg & Partners, däribland sparekonomen Joakim Bornold. Företaget majoritetägs av PO Söderberg & Partner AB och agerar som ombud till Söderberg & Partners Wealth Management AB.


Källmaterial

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Daniel på Börskollen den 12 april 2024. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Daniel   Medarbetare Börskollen
I rollen som skribent brinner Daniel Åstrand för att utveckla Börskollen till den givna platsen för alla med intresse för börs och investeringar. Som skribent har han stor kunskap inom och skriver gärna om såväl större börsnyheter och makro, mer nischade aktie- och investeringsuppslag, investeringsstrategier och trading samt även bredare artiklar och guider inom privatekonomi.
Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Du har läst

Levler omdöme och recension april 2024 – Guide: Handla aktier och fonder till rabatt hos Levler

Ladda ner vår populära kostnadsfria app för att få ännu bättre koll på börs, investeringar och ekonomi.

Testa appen