Sigmastocks aktierobot | Så sparar du automatiskt i aktier - Börskollen

3 min lästid

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Sigmastocks

Sigmastocks aktierobot – Så månadssparar du automatiskt i aktier med världsunik tjänst

Sidans innehåll

Med Sigmastocks är det enklare än någonsin att spara i aktier! Många är nog bekanta med automatiskt sparande i fonder, så kallade fondrobotar, men med denna världsunika spartjänst erbjuds nu automatiserat aktiesparande i en portfölj som skräddarsys efter dig och dina preferenser. Nedan berättar vi mer!

Att komma igång är enkelt och tar bara några minuter, sedan sköter sparandet sig själv: från köp till optimering av din eller dina portfölj. Allt till en av marknadens lägsta avgifter med en förvaltningsavgift från 0,35 % när du sparar i aktier.

Fyra fördelar med Sigmastocks

1) Enkelt: Att komma igång är enkelt och tar bara några minuter, sedan sköter sparandet sig själv: från köp till optimering av din eller dina portfölj.

2) Personligt: Skräddarsy ditt sparande och välj de sektorer och bolag som uppfyller dina krav på hållbarhet och etik.

3) Billigt: Bland den lägsta förvaltningsavgiften på marknaden, från 0,35 %, som inkluderar moms, courtage, valutaväxling och ISK.

4) Tryggt: Sigmastocks står under Finansinspektionens tillsyn där både insättningsgarantin och investerarskyddet gäller.

→ Läs mer och automatisera ditt aktiesparande med Sigmastocks

Spara smart med Sigmastocks portföljer

Sigmastocks matematiska modeller går varje dag igenom runt 900 bolag, jämför dem med varandra och sätter ihop en portfölj som passar just dig. Man tar hänsyn till de nyckeltal som forskning, tillsammans med egna tester, visar kan indikera överavkastning över tid.

Bolagens specifika värden vägs även samman med aktiepriser, krav på riskspridning och dina personliga preferenser. Sammantaget skapar Sigmastocks ett sparande som de är otroligt stolta över, och själva använder.

→ Läs mer om deras portföljer

Så här hade din portfölj kunnat se ut

Så här hade din portfölj kunnat se ut idag om du börjat spara med Sigmastocks för 10 år sedan. Med hjälp av börsdata från de senaste 10 åren har Sigmastocks simulerat hur tjänsten hade presterat under samma tidsperiod.

Exemplet visar standardportföljens utveckling vid ett startbelopp på 25 000 kronor och ett månadssparande på 2 000 kronor. Portföljen jämförs med ett sammanviktat index baserat på de marknader som ingår och ett sparkonto utan ränta.

Tips: Om du är nybörjare men istället vill börja spara i aktier på egen hand rekommenderar vi vår nybörjarguide "Börja köpa aktier" där du finner många bra tips på hur du kommer igång.

Varför spara i aktier istället för fonder?

En stor skillnad mellan Sigmastocks och andra aktörer är att ditt sparande förvaltas direkt i aktier istället för fonder. Fonder blir lätt en dyr investering, med liten eller ingen möjlighet alls till anpassning efter dina behov och önskemål. Sigmastocks kapar fonden som mellanhand och erbjuder därför ett lägre pris, samtidigt som du får ett personligt, transparent och aktivt sparande med en strävan efter överavkastning.

Det är kostnadsfritt att öppna ett konto för att lära dig mer om tjänsten, testa runt och titta på de olika funktioner som erbjuds – vad har du att förlora?

→ Läs mer och kom igång med Sigmastocks redan idag

Tips: Om du trots allt föredrar att spara i fonder och vill göra det på egen hand så kan du spara in onödiga avgifter genom att använda SAVR! SAVR är en ny plattform där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att kunderna betalar 30-50 % lägre avgifter, varje år!

→ Läs mer om hur du fondsparar billigare med SAVR!

Du har läst

Sigmastocks aktierobot – Så månadssparar du automatiskt i aktier med världsunik tjänst

Ladda ner vår populära kostnadsfria app för att få ännu bättre koll på börs, investeringar och ekonomi.

Testa appen

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!