Nyhet

Alteco

Alteco Medical lämnar en omvänd vinstvarning för det första kvartalet

Medicinteknikbolaget Alteco Medical lämnar en omvänd vinstvarning för det första kvartalet 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alteco Medical publicerar ordinarie delårsrapport för första kvartalet den 25 maj. Bolaget har, i enlighet med gällande regelverk, beslutat delge marknaden indikativa nivåer, eftersom informationen anses avvika kraftigt från marknadens förväntningar.

Försäljningen under årets första kvartalet beräknas överstiga 3,9 miljoner kronor (2,2), en ökning med 79 procent.

Resultatet under första kvartalet beräknas överstiga 0,15 miljoner kronor (-1,5).

"Bolaget vill dock understryka att nivåerna är indikativa, då inget bokslut ännu är färdigställt. Ökningen beror till stor del på ökad orderingång generellt samt större order från vår nya distributör i Indien", skriver Alteco Medical.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alteco Medical

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alteco Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt