Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flera aktörer ryktas vara intresserade av tyska Stratec, däribland EQT - BN

Riskkapitalbolaget EQT och private equity-jätten KKR finns med bland de bolag som överväger att lägga bud på det tyska hälsovårdsteknikbolaget Stratec. Det rapporterar Bloomberg News, som hänvisar till källor med insyn i frågan.

Det är Stratecs grundare Hermann Leistners aviserade vilja att sälja sitt 41 procentiga innehav som dragit åt sig intresse från flera olika potentiella köpare, som även ryktas innefatta CVC Capital Partners och Permira.

Ett bud på Leistners innehav skulle kunna utlösa en försäljning på hela bolaget, som är noterat på Frankfurtbörsen. Diskussioner förklaras pågå, men enligt källor är det inte säkert om något av bolagen kommer gå vidare med ett formellt bud.

Stratec har ett marknadsvärde om ungefär 1,2 miljarder euro, vilket motsvarar cirka 12,5 miljarder svenska kronor. Bolaget har omkring 1 400 anställda och tillverkar maskiner för att automatisera in vitro-tester i laboratorier, som bland annat används för att undersöka coronavirus.

Aktien gick starkt under pandemin, men är för närvarande ned ungefär 27 procent hittills i år.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien EQT

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt