EQT (EQT) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

EQT aktie

EQT  

EQT är ett riskkapitalbolag. Bolaget verkar inom segmentet private equity och arbetar idag med investeringar och förvärv inom ett flertal sektorer och regioner på global nivå. Utöver huvudverksamheten förvaltar bolaget över diverse specialiserade investeringsfonder, samt innehas investeringar inom reala tillgångar. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Bolaget kom till under 1994 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

EQT tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Investmentbolag. Bolaget har ett börsvärde på 253 325 MSEK, en omsättning på 6 402 MSEK och med ett resultat på 4 044 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien EQT

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper EQT (EQT) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

EQT aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern EQT. Aktien har ett P/E-tal på 62.6 och P/S-tal på 33.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

EQT utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

EQT senaste utdelning är 2.4 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

EQT Avanza – se aktiekurs idag

Se EQT senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter EQT – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien EQT.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i EQT.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om EQT

EQT

TickerEQT
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschInvestmentbolag
Börsvärde253 325 MSEK
Omsättning6 402 MSEK
Vinst4 044 MSEK
P/E62.6
P/S33.5
Utdelning2.4 SEK
Direktavkastning0.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien EQT

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om EQT? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter