Lightair får UK-order värd 0,4 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lightair får UK-order värd 0,4 miljoner kronor

Luftreningsbolaget Lightair har fått en order från brittiska cementproducenten Lignacite gällande luftreningsteknologi. Det beskrivs som en genombrottsorder då det är Lightairs första affär på de brittiska öarna inom det industriella kundsegmentet. Ordervärdet är cirka 400 000 kronor och leverans sker under innevarande kvartal, enligt ett pressmeddelande.

Ordern gäller leverans av sammanlagt sju industriella luftrenare samt ett tillhörande 36-månaders avtal om löpande service och underhåll.

"Förvärvet vi gjorde tidigare i år är en viktig beståndsdel i vårt bolagsbygge och ligger till grund för att ha vunnit den här affären. En tydlig förvärvsstrategi kommer fortsätta spela en stor roll för oss framöver, samtidigt som vi givetvis ska nå nya försäljningsframgångar inom segmentet", säger Lightairs vd Lars Liljeholm.

Fokus för bolagets organiska tillväxt kommande året är främst den nordiska hemmamarknaden, men med ett "skarpt intresse" för utvalda europeiska marknader som Benelux, Storbritannien och Tyskland.

"Ordervärdet gällande den idag aktuella affären är förhoppningsvis något av en dussinaffär för oss framöver. Att vi bedömer detta som en viktig milstolpe är främst att det handlar om det så högintressanta industriella segmentet och är vår första referens på en utpekad framtidsmarknad som den brittiska", kommenterar Lars Liljeholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om LightAir

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien LightAir

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt