Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Northgold rapporterar nya guldfyndigheter vid Kopsa-projektet

Guldprospekteringsbolaget Northgold rapporterar om nya guldfyndigheter vid sitt Kopsa-projekt i Finland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget arbetar med ett borrprogram om totalt 5 000 meter. Prover visar på guldinnehåll i borrhål NGKOP22003. Resultatet rörande koppar är ännu inte känt.

Totalt har 1,21 g/t Au över 68 meter uppmätts, från 21,4 meters djup. Halt om 4,28 g/t Au har uppmätts under 6,55 meter från 49,8 meter.

Den här typen av borrningar är mycket viktiga för bolag såsom Northgold.

"Vi är uppmuntrade av denna uppenbara förtjockning av den östra delen av huvudzonen med guld- och kopparmineralisering, där historiska borrningar är mer sällsynta än i de centrala delarna. Och vi berömmer vårt prospekteringsteam i Finland för deras fortsatta tidiga framgångar, som jag anser vara ett bevis på effektiviteten i vår ständigt förbättrade 3D-modell av Kopsa som innehåller betydande historiska borrhålsdata och en nyligen utökad uppsättning data från geofysiska undersökningar på ytan och i borrhål. 3D-modellen för Kopsa fortsätter att användas för att identifiera nya borrmål som ska testas som en del av det pågående programmet", uppger vd Mich Vaderydt i en kommentar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Northgold

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Northgold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt