Qlosr Group förvärvar två Ricoh IT-partnerbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Qlosr Group förvärvar två Ricoh IT-partnerbolag

Teknikbolaget Qlosr Group förvärvar Uddevalla- och Skövdebaserade Attaxera IT samt Kristinehamnsbaserade Kontorsutrustning i Kristinehamn. Båda bolagen marknadsför sig som Ricoh IT Partner, framgår det av ett pressmeddelande.

De förvärvade bolagen omsatte tillsammans ungefär 52 miljoner kronor och genererade ett ebitda-resultat om cirka 13,2 miljoner kronor under bokslutsåren 2021-2022. De har tillsammans cirka 20 anställda.

Köpeskillingen uppgår till 64,8 miljoner kronor och erläggs dels i kontanter och dels genom nyemitterade aktier till teckningskursen 17 kronor per aktie. Tillträde är planerat till idag.

Qlosr Group har genomfört fyra stycken förvärv under det tredje kvartalet, i linje med den förvärvsplan som företaget sjösatt.

- Förvärven på orterna Uddevalla, Skövde och Kristinehamn kommer att snabbt ge tydliga värden inom våra prioriterade områden. Under räkenskapsåret 2023 kan vi, exkl. välgrundade förhoppningar om synergieffekter konservativt beräknat förbättra ebitda med över 12 miljoner kronor. Förvärven ger oss en bra bas med nöjda kreditstarka kunder i långa avtal med återkommande intäkter vilka vi kan förädla och vidareutveckla med våra paketerade standardiserade prenumerationstjänster, främst inom Nät och Drift, uppger vd Jonas Norberg i en kommentar.

Han fortsätter.

- Vi kommer även hitta inköpssynergier via vår centrala inköpsfunktion i Göteborg. Dessutom kan vi med förvärven integrera kundbearbetningen i Västra Götaland tillsammans med Göteborg och med det i Januari 2022 förvärvade bolaget SBL Data AB med kontor i Skara, Vara och Vänersborg. Vidare får vi en helt ny marknadstäckning i Värmland med alla möjligheter det för med sig.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Qlosr Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Qlosr Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt